1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Salvest annetas Lastefondile 24 000 eurot laste ravitoidusegude ostmiseks
Salvest annetas Lastefondile 24 000 eurot laste ravitoidusegude ostmiseks

Salvest annetas Lastefondile 24 000 eurot laste ravitoidusegude ostmiseks

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar andmas tänukirja Salvesti juhatuse esimehele Lauri Betlemile

Kodumaine toidutootja Salvest kogus 2017. aastal Põnni lastetoitude müügilt 24 000 euro suuruse annetuse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile raskelt haigete laste ravitoidusegude ostuks.

Salvesti juhatuse esimehe Lauri Betlemi sõnul jätkab Salvest Eesti väikelaste vanemate abil väärt algatusega ka 2018. aastal.

„Annetame 1 sendi iga Põnni toote müügilt, et toetada spetsiaalsete ravitoidusegude ostmist nendele lastele, kes ei saa oma haiguse tõttu süüa ka kõige kvaliteetsemat ja täisväärtuslikumat lastetoitu,“ sõnas Betlem. „Soovime 2018. aastal koguda vähemalt sama suure toetussumma kui 2017. aastal.“

Salvesti juhi sõnul on koostöö Kliinikumi Lastefondiga ettevõtte meeskonnale väga südamelähedane, sest Põnni sarja arendamisel on alati olnud eesmärgiks toetada võimalikult mitmekülgselt iga lapse arengut.

„Koostöös lastearst Reet Raukasega välja arendatud Põnni tooted on ära teeninud ka kõige terviseteadlikumate lapsevanemate usalduse nii Eestis kui ka eksportturgudel. Soovime selle edu pinnalt ulatada abikäe raskelt haigete laste vanematele, kellest paljudele võib kallite ravitoidusegude ostmine üle jõu käia,“ selgitas ta.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar avaldas suurt rõõmu pikaaegse koostöö üle ning kinnitas, et ravitoidusegude ostmisega kaasneva kuni 700-eurose igakuise kulu katmine on haigete laste vanematele kirjeldamatult suureks abiks.

„Lastefond jätkab abi vajavate perede toetamist seni, kuni leidub lahendus, kuidas ravitoidusegude ostmist riiklikult rahastada. Oleme tänulikud, et Salvest meid sellel teekonnal abistab,“ lisas ta.

Salvest kutsub kõiki väikelaste vanemaid üles panustama Lastefondi abistamisesse, ostes kvaliteetseid kodumaiseid Põnni lastetoite. Lastearst Reet Raukase abil on pandud paika toodete vajalik toiteväärtus ja konsistents, tagamaks võimalikult sujuv üleminek emapiimalt lisatoidule. Põnni lastetoidud ei sisalda lisatud suhkrut ega nisujahu, vaid palju erinevaid  puu- ja köögivilju ning kasutatud on ka võimalikult palju kodumaist toorainet.

1946. aastal Tartus tegevust alustanud Salvest on tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Salvest kasutab oma tootmises võimalikult palju kodumaist toorainet, millest suur osa pärineb kuni 100 kilomeetri kauguselt tehasest, ning panustab aktiivselt ka mahetootmise arengusse Eestis. Salvesti 32,000 ruutmeetri suuruses tehasekompleksis töötab ühtekokku ligi 170 inimest, kes valmistavad lisaks eestimaalaste seas armastatud kõrge kvaliteediga Salvesti suppidele, köögiviljahoidistele, lõunatoitudele ja kastmetele ka Meie Mari moose, Põnni lastetoite, Mahlaka mahlajooke, Smushie supersmuutisid ja palju muud.

Head Uudised GoodNews