1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SEB 31. Tartu Jooksumaratoni raames toimub Heateojooks
SEB 31. Tartu Jooksumaratoni raames toimub Heateojooks

SEB 31. Tartu Jooksumaratoni raames toimub Heateojooks

SEB 31. Tartu Jooksumaratoni raames toimub Heateojooks
Lastefondi Mõmmik Tartu Jooksumaratonil lastele kaasa elamas
Foto: Kaimo Puniste

Tartu Maratoni üritustesarja raames toimub esmakordselt Heateo jooks. Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond, Klubi Tartu Maraton ja ravimifirma Teva kutsuvad SEB 31. Tartu Jooksumaratoni raames ellu Heateo jooksu, kus kogutakse annetusi Lõuna-Eesti reumahaigete laste ravivõimlemise toetuseks. Heateo jooks toimub 11. mail üheaegselt SEB 31. Tartu Jooksumaratoni lastejooksudega.

„Reumahaiged lapsed on sageli kehalise kasvatuse tundidest vabastatud ja seega kipub neil kehalist aktiivsust väheks jääma. Vesiravivõimlemine leevendab nende vaevusi ning tugevdab lihaseid, et igapäevaseid toimetusi oleks kergem teha. Ravivõimlemine on aga kallis ning seetõttu ongi oluline leida võimalusi selle rahastamiseks, et ükski laps ei peaks raha puudumise tõttu oma tervist veelgi enam ohtu seadma,“ rääkis Lastefondi turundusjuht Küllike Saar.

Klubi Tartu Maratoni projektijuhi ja jooksu eestvedaja Kunnar Karu sõnul on klubi üks ülesannetest panustada ka ühiskonna edendamisse. „Spordiürituste korraldajatena oleme aastast aastasse viinud spordipisiku järjest enamate inimesteni, samamoodi on meie ürituste raames varasemalt ka heategevuseks raha kogutud. Nüüd aga oleme statsionaarse annetuskasti juurest liikunud märksa põnevama lahenduse juurde – iga inimese jooksusammud toovad lisaraha reumahaigete laste toetamiseks.“

Heateo jooksul saab laste aitamisel kaasa lüüa igaüks, vajalik on vaid tahe aidata. Heateo jooksu osalustasu ehk osalejapoolne annetus on 1 euro, millele omakorda paneb 5 eurot juurde ravimifirma Teva. Seega on igal osalejal võimalus kasvatada enda annetus 6 euroni. Mida rohkem inimesi, seda suurem summa laste toetuseks koguneb!

Head Uudised GoodNews