1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SINAGI SAAD AITADA! Aita erivajadustega inimesi tunnustada!
SINAGI SAAD AITADA! Aita erivajadustega inimesi tunnustada!

SINAGI SAAD AITADA! Aita erivajadustega inimesi tunnustada!

Monika Kuzmina südamete kollektsioonist  Foto: Matti Paglant
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Foto: Matti Paglant

Lähenemas on tähtis päev erivajadustega inimeste jaoks. Nimelt antakse käesoleva aasta aprillis esmakordselt Eesti ajaloos välja stipendium silmapaistvale puudega vabatahtlikule.

Väikeseks meeldetuletuseks, millega täpsemalt tegu

Ilmselt pole teemaga seotud inimestele uudiseks, et Eestis elab ja töötab hulganisti erivajadustega inimesi, kes ei jää ei oma oskustelt ega ka mitte võimekuselt nn tervetele sugugi alla, kuid sageli peavad nad tööd tegema vabatahtlikuna, paljalt aitäh-sõna eest.

Parandamaks taolist olukorda, algatas THINK Eesti koostöös Kodanikuühiskonna Sihtkapitaliga 2012. aastal projekti, mille käigus kogutakse annetusi. Laekunud raha kasutakse selleks, et maksta kodanikuühiskonnas suuri tegusid teinud erivajadustega inimestele stipendiumit. Stipendiumi saajaid võib korraga olla nii üks kui ka mitu; välja valib nad selleks kokku kutsutud viieliikmeline komisjon. Viimasesse kuuluvad esindajad järgmistest organisatsioonidest: Eesti Puuetega Inimeste Koda, Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit, THINK Eesti, kodanikeühenduste esindusorganisatsiooni esindaja ning lisaks sõltumatu ekspert. Stipendiumi üleandmine toimub kord aastas, aprillis aset leidval avalikul üritusel, millest teavitatakse ka meediat. Stipendium on mõeldud tubli puudega inimese toetamiseks tema edaspidises töös, õpingutes ja loomingulises tegevuses.

Taotlusi oodatakse kuni 15. märtsini.
Taotlemiseks leiab kõik vajaliku SIIT!

Öeldakse, et inimesi ei hinnata selle järgi, mida nad on ühiskonnalt saanud, vaid selle järgi, mida nad andnud on. Selle moto järgi talitavad puuetega inimesed väärivad meelespidamist ning tunnustust. Kuna aprillikuu pole enam mägede taga, on just praegu parim aeg aidata neid, kes seda väärivad. Kui tunned, et sinagi tahaksid anda oma panuse stipendiumi heaks, siis on sinu annetus enam kui teretulnud!

Annetusi oodatakse selleks ettenähtud kontole, aga ka annetuskasti, sularahas, igaühelt. Iga annetaja saab tänutäheks soovi korral tulumaksu tagasi ja lisaks äramärkimise annetajate rubriigis.

Annetada saab järgmisele arvele: Swedbank
Saaja: THINK Eesti MTÜ
Konto nr. 221048704600
Selgitusse palun kirjutage „Annetus“. Kui soovite saada tulumaksutagastuse, siis lisage oma isikukood.
IBAN: EE662200221048704600; SWIFT / BIC: HABAEE2X

Head Uudised GoodNews