1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SINU ABI ON OODATUD! Paide Püha Risti kogudus ootab heade annetajate abi
SINU ABI ON OODATUD! Paide Püha Risti kogudus ootab heade annetajate abi

SINU ABI ON OODATUD! Paide Püha Risti kogudus ootab heade annetajate abi

paide_kirikPaide Püha Risti kogudus plaanib renoveerida kiriku tornikella, et taastada pikka aega paljudele linnakodanikele olnud ajanäitaja. Tänaseks on tornikell nii halvas olukorras, et sihverplaat ähvardab lausa alla kukkuda ja täis- ja pooltunni lööke ei kuule juba ammu.

Kiriku välisviimistlustööde käigus on õige aeg korda seada ka kell. Plaanis on valmistada uus kella sihverplaat koos valgustusega. Osutite käitamiseks paigaldatakse sihverplaadi taha spetsiaalne elektrimootor, mida juhib digitaalne juhtkell. Tunnilööke hakkab helistama torni välisküljel olev kell. Tornis endas olevaid kellasid saab kasutada kiriklikeks vajadusteks kasutades magnetvasaraid. Need oleksid hädavajalikud esimese etapi tööd, mis läheksid maksma ca 10 000 eurot. Tulevikus on võimalik projekti edasi arendada ja juba paigaldatud seadmele integreerida ka uued tornikellad.

Seoses sellega alustab Paide Püha Risti kogudus korjandust projektile “Kirikukell”.

Kuidas sina saad aidata? 

Annetusi on võimalik teha SEB pangakontole EE691010702000729006 märgusõnaga “Kirikukell” või kirikus olevatesse korjanduskastidesse. Makse saajaks on EELK Paide Püha Risti kogudus.

Allikas: Kuma.fm 

Head Uudised GoodNews