1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Sirel & Partnerid kogus golfiturniiriga taas heategevuseks raha
Sirel & Partnerid kogus golfiturniiriga taas heategevuseks raha

Sirel & Partnerid kogus golfiturniiriga taas heategevuseks raha

Jüri Sirel. Sirel & Partners Golf Open 2017. aastal

30. juunil peetakse Otepääl advokaadibüroo Sirel & Partnerid juba üheksas golfiturniir, neist viimased kolm on olnud heategevuslikud.

29. juuni heategevuslikul õhtusöögil koguti 4800 eurot, mis annetati Eesti Laste ja Noorte Diabeediühingule. Raha läheb sihtotstarbeliselt Lõuna-Eesti piirkonnas väikelastele insuliinipumpade ostmiseks, mida riik ei rahasta.

2016 koguti võistlusel raha vähihaigetele lastele ja 2017  Tarmo Leinatamme Fondile. Uurisime büroo juhtivpartnerilt Jüri Sirelilt, kuidas nad heategevuse juurde jõudsid ning kuidas otsustatakse, keda parasjagu toetada.

Miks te tegelete heategevusega?

Niitvälja naised korraldavad heategevuslikku kampaaniat juba mitu aastat ning raha kogutakse erinevatel võistlustel, müües heategevuslikke golfipalle. Kuna meie võistlus on üks suurematest korporatiivvõistlustest, siis võtsid nad meiega ühendust ja uurisid, kas nad saaksid heategevuslikke golfipalle ka meie võistluse müüa. Loomulikult võtsime idee rõõmuga vastu ja hakkasime kolm aastat tagasi pihta.  Heategevuslikke võistlusi ei ole palju. Ain Hanschmidt korraldas eelnevalt Smile Charity võistlust ja Golfisõprade Klubi kogub igal aastal raha Niitvälja noorte golfarite toetuseks, aga palju rohkem heategevuslikke võistlusi kohe meelde ei tulegi. Golfiringkonnas on väga palju häid ja hoolivaid inimesi ning seda potentsiaali tuleks ära kasutada ja anda neile vajalik väljund.

Kuidas valite välja, keda parasjagu toetada?

Eelnevatel aastatel oleme kaasa läinud Niitvälja naiste heategevuskampaaniaga, kuid seekord valisime toetuse saaja ise välja. Eelkõige soovisime lähtuda põhimõttest, et tegemist peab olema olulise probleemiga ning annetus peaks minema lokaalselt võistluse toimumise piirkonda (Lõuna-Eesti).

Valisime Eesti Laste ja Noorte Diabeediühingu, kuna väikelastel diabeedi 1. järgu diagnoos tähendab ööpäevaringset järelevalvet ja seega perele täielikku elumuutust. Seda on võimalik insuliinipumbaga oluliselt leevendada, kuna pump kontrollib insuliinitaset automaatselt. Paraku ei saa enamik peresid insuliinipumba ostu endale lubada.

Sirel & Partners Golf Openit kajastab ajakiri Golf! Loe lähemalt SIIT

Head Uudised GoodNews