1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Skechersi suvejooksu eesmärk on kinkida Käopesa perekodu lastele uued jalanõud
Skechersi suvejooksu eesmärk on kinkida Käopesa perekodu lastele uued jalanõud

Skechersi suvejooksu eesmärk on kinkida Käopesa perekodu lastele uued jalanõud

Foto: Ardo Säks

#GORUNTARTU sarja korraldaja Treenitus MTÜ on Tartus jookse korraldanud juba 5 aastat, Käopesa on Tartus tegutsenud alates 1951. aastast. Pealtnäha ei ühenda neid kahte mitte miski muu kui Tartu linn, ent selle aasta Skechersi suvejooks annab neile kahele ühisosa. Nimelt on 19. augustil korraldatava jooksu üheks eesmärgiks lisaks rahvaspordi propageerimisele kinkida Tartu Perekodu Käopesa kasvandikele uued jalanõud.

„Liikuvam rahvas on õnnelikum. Vahet pole, kas Sulle meeldib joosta või kõndida, peamine on, et tunned sellest tegevusest rõõmu. Oleme juba aastaid tervisesporti edendanud ja nüüd tundsime, et tahaks nende toredate inimestega, kes meie jooksust osa võtavad, teha midagi veel. Me tahtsime teha midagi, mis kohalikke puudutab, ning Käopesa oli selleks ideaalne kandidaat,ˮ ütleb suvejooksu peakorraldaja Jaanus Mäe.

Kuna liikumisrõõm on oluline igas vanuses ning juba aastaid on Tartus suvejooksu korraldamisele õla alla pannud Skechersi brändi maaletooja Fifaa AS, tundus heateo sidumine just jalanõudega igati loomulik. „Liikumine on täisväärtusliku elu üks tähtsaim komponent,ˮ sõnab Skechersi brändijuht Marin Lamesoo ning lisab: „ent oluline on rõhku panna jalanõudele, milles sportimist harrastad, sest õige jalanõu pole mitte vaid mugav, vaid toetab ning reageerib Sinu pingutusele vastavalt.ˮ „Skechersi suvejooksu ülla eesmärgi saavutamises lööme rõõmuga kaasa ning meiepoolne panus on garanteeritud,ˮ kinnitab Skechersi esindaja.

„Meie usume, et kui igaüks panustab kas või natuke, saab kokku midagi suurt – Käopesa lastele uute jalanõude kinkimine on midagi suurt,ˮ tõdeb Jaanus Mäe. SA Tartu Perekodu Käopesa eesmärk on pakkuda vanemliku hooleta jäänud lastele kodu ning hoolitseda nende laste heaolu ja turvatunde eest. „Meie perekodus on hetkel 49 last, kellest 35 vajavad jalanõusid. Skechersi suvejooksu algatus tuli nagu välk selgest taevast ja on enne kooli algust suur kingitus, sest uutest jalatsitest ei julge meie lapsed unistadagi,ˮ lisas Käopesa juhataja Sirli Peterson.

#GORUNTARTU sarja raames korraldatav Skechersi suvejooks toimub 19. augustil A. Le Coq Spordihoone ees, kus on kavas 5 ja 10 km jooksu-kõnnidistantsid ning tasuta lastejooksud. Kõigil, kes soovivad Perekodu Käopesa lastele uute jalanõude kinkimise aktsioonist osa võtta, on võimalus annetusi teha jooksu kodulehel www.treenitus.eu või 19. augustil, võistluspäeval kohapeal.

Head Uudised GoodNews