1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SOS Lasteküla avas sõbrapäeva eel 20. juubeliaasta
SOS Lasteküla avas sõbrapäeva eel 20. juubeliaasta

SOS Lasteküla avas sõbrapäeva eel 20. juubeliaasta

20 aastat perekondaSOS Lasteküla avas sõbrapäeva eel Vene teatris staažikate SOS emade tunnustamisega oma 20. juubeliaasta. „20 aastat tagasi pandi Eesti riigis SOS Lasteküla asutamisega nurgakivi perepõhisele hooldusele asenduskodudes. Oleme üheskoos meie toetajate abiga töötanud selle nimel, et vanematest ilma jäänud lapsed ei peaks kasvama  üles institutsioonis, vaid armastavates kodudes, kus nende eest hoolitsevad perevanemad,“ ütles SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro ja lisas, et kahjuks on Eesti asenduskodudes jätkuvalt valdavalt kasutusel kasvatajate süsteem.

20 aastaga on lastekülade emad saatnud iseseisvasse ellu üle 80 lapse. „Meie raudvaraks on SOS emad, kes on selle aja jooksul loonud ühtseid perekondi ning pakkunud hellust ning soojust lastele, kes sellest kõige rohkem puudust on tundnud.“

SOS ema Merle Poomi sõnul, kes on töötanud lastekülas algusaastatest peale, on 20 aasta jooksul lasteküla pereelus palju muutunud. „Peres on välja kujunenud omad traditsioonid, kuidas tähistada sünnipäevi ja muid tähtpäevi. Minu jaoks on üheks suurimaks erinevuseks see, et minu suureks kasvanud lastest on saanud mulle lapsed ja sõbrad kogu eluks.“

Aasta-aastalt on suudetud aidata üha rohkemaid Eesti lapsi. Külad ja noortekodud, mis on täna koduks 175 lapsele, asuvad Tallinnas, Keilas, Juurus, Narva-Jõesuus ja Põltsamaal.
„Aasta alguses ühines meie perega Juuru  SOS Lasteküla, mis sai võimalikuks üksnes tänu Eesti inimeste usaldusele ja toetusele. Oleme selle eest südamest tänulikud,“ ütles Oro.

Lisaks küladele ja noortekodudele saavad SOS peretugevdamise programmist ja haridusprogrammist aastas abi 600 last.

Head Uudised GoodNews