1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SOS Lasteküla koolikampaania kogus juba esimeste päevadega 7000 eurot
SOS Lasteküla koolikampaania kogus juba esimeste päevadega 7000 eurot

SOS Lasteküla koolikampaania kogus juba esimeste päevadega 7000 eurot

SOS Lasteküla alustas septembris heategevuskampaaniaga, millega loodetakse koguda raha nii küla enda laste kui ka raskustesse sattunud perede laste haridustee kulude katmiseks. Kampaaniat toetas Tele2, kes saatis oma 250 000 kliendile üleskutse toetada lasteküla koolikampaaniat.

SOS Lasteküla ja Tele2 sõlmisid järgmiseks kaheks aastaks koostöölepingu, mille kohaselt katab ettevõte organisatsiooni mobiilsidekulud. Samuti saatis Tele2 oma 250 000 kliendile üleskutse toetada lasteküla koolikampaaniat.

„Tele2 toetus tähendab meile märgatavat igakuist kokkuhoidu ning tänu sellele lepingule saame aidata veelgi rohkem abivajavaid lapsi,“ ütles SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. „Alustasime septembris heategevuskampaaniat, et toetada  nii SOS Lastekülas elavate laste kui ka peretugevdusprogrammis osalevate riskiperede laste haridusteed  ja Tele2 aitas meie kampaaniat SMS sõnumiga edasi viia oma 250 000 erakliendile. Tele2 üleskutse abil oleme esimestel päevadel kogunud juba ligi 7000 eurot.“

Margus Oro sõnul on haridus üks olulisemaid aluseid eluteel ja SOS Lasteküla kohustus on pakkuda võimetekohast õpet igale lastekülas kasvavale ning peretugevdusprogrammis osalevale lapsele. „Meie lapsed on ääretult tublid, ent nende võimekus on väga erinev. Võime uhkusega öelda, et sel kevadel lõpetas üks meie noor gümnaasiumi kuldmedaliga ja mitmel põhikooli lõpetanud noorel olid lõputunnistusel vaid neljad ja viied. Aga meie laste hulgas on ka palju neid, kes vajavad erilist tähelepanu, õpi- ja psühholoogilist abi,“ ütles Margus Oro. „Eelarve ühe SOS Lastekülas õppiva lapse kohta aastas on keskmiselt 530 eurot. Sellest summast poole moodustab õpi- ja spetsialistide abi ning teine osa kulub koolitarvete ja hobide toetuseks.“

Tele2 Eesti juhi Argo Virkebau sõnul tuli otsus aidata SOS Lasteküla peresid kiiresti ja üksmeelselt ning organisatsiooni heategevuskampaaniaid toetatakse ka edaspidi. „Meile läheb väga korda, et SOS Lasteküla on võtnud üheks eesmärgiks ka raskustesse sattunud perede toetamise üle Eesti. Toetame sarnaseid külasid ka Lätis ja Leedus, kus Tele2 grupi juhtkond korraldas näiteks augustis heategevusliku rattavõistluse Vilniusest Riiga.”

SOS Lastekülas ja noortekodudes elab praegu kokku 230 last, kellest enamik on kooliealised. SOS Lasteküla peretugevdusprogramm on suunatud raskustesse sattunud peredele ning selle kaudu saab abi 250 last üle Eesti.

Koolikampaania kohta saab täpsemat infot siit.

Head Uudised GoodNews