1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. STIPENDIUMIKONKURSS! Tartu Hansa Rotary klubi otsib toetustvajavaid koduseid talente
STIPENDIUMIKONKURSS! Tartu Hansa Rotary klubi otsib toetustvajavaid koduseid talente

STIPENDIUMIKONKURSS! Tartu Hansa Rotary klubi otsib toetustvajavaid koduseid talente

Tartu_Ülikooli_peahoone_2012Tartu Hansa Rotary klubi on asunud otsima noori talente, kes on veel siin, meie keskel ega vaja juba tagasitoomist, aitamaks neid heategevusürituste kaudu kogutud stipendiumirahadega ennast arendada. Neid saab välja pakkuda ja nad võivad ka ise endast märku anda.

Kes toetab andekaid noori, enne kui neid märkavad sponsorid?  Eesti inimesed on harjunud head tegema ja nõrgemaid toetama. Ometi on üks grupp toetustvajajaid jäänud kahe silma vahele. Need on andekad noored, kelle ande arendamine on kasulik kogu Eestile, mitte üksnes nende vanematele, kelle rahakoti peal areng suuresti toimub.

Stipendium määratakse noortele, kellel on soov ja tahe omandada teadmisi, oskusi ja väärtusi, mis loovad täiendavaid eeldusi isiksuse arenguks; kel on soov õppida edasi Eestis või välismaal. Stipendiumi võib taotleda teadusliku, loomingulise või sportliku tegevuse arendamiseks.
Tartu Hansa Rotary noorte arengu stipendiumi laureaatideks on nii armastatud laulja Eva Talsi, Eesti parim noor ujuja Kregor Zerk kui ka rahvusvahelistel teadusolümpiaadidel võidutsenud Richard Luhtaru. Ehk tunnete teie kedagi, kes võiks olla tänavuse stipendiumi laureaat?

“Tänaseks on meil kogemusi, kuidas korraldada heategevusüritust. Nii et raha kogumine fondi osutub isegi kergemaks, kui stipendiaatide leidmine ja väljavalimine. Ühiskonnas, kus infot on palju ja väga palju, tuleks kulutada märkimisväärne summa, et olla oma sõnumiga nähtav. Oleme sel aastal tegelenud palju võrgustiku loomisega, kus oma stipendiumikonkursist teavitada,” ütles Tartu Hansa Rotary klubi president Triin Anette Kaasik ettevõtmist kommenteerides.

Tartu Hansa Rotary klubi on 11 aastat tegelenud noorte ande avastamise ja toetamisega, et hiljem poleks riigil vaja kulutada raha talentide kojukutsumiseks. Raha Noorte Arengu Fondi laekub klubi korraldatud heategevusüritustest.

Stipendiumit saab taotleda klubi kodulehel!

Jüri Kukk Ajakirjanik