1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Swedbanki annetuskeskond aitab Lastefondil koguda raha Jõhvi puuetega laste hoiukodu rahastamiseks
Swedbanki annetuskeskond aitab Lastefondil koguda raha Jõhvi puuetega laste hoiukodu rahastamiseks

Swedbanki annetuskeskond aitab Lastefondil koguda raha Jõhvi puuetega laste hoiukodu rahastamiseks

Alates juunikuust on kõikidel hea südamega Swedbanki klientidel võimalus panga annetuskeskkonna kaudu toetada SA TÜ Kliinikumi Lastefondi algatust pakkuda Ida-Virumaal Jõhvis sügava ja raske puudega lastele hoiuteenust.

Omapoolse annetuse kas preemiapunktides või rahas saab Swedbanki annetuskeskkonnas „Ma armastan aidata“ teha aasta jooksul kuni 2015. aasta mai lõpuni. Annetamine on tehtud väga lihtsaks: endale südamelähedase projektina tuleb välja valida just Lastefondi algatus, määrata toetussumma ning annetus kinnitada. Internetipangas on annetuste tegemine teenustasuta.

Kõik kogutud annetused suunab SA TÜK Lastefond sügava ja raske puudega laste hoiuteenise rahastamiseks Jõhvi puuetega laste tugikodus Päikesekiir. Hoiuteenuse pakkumist soovitakse toetada Lastefondi 2014. aasta põhikampaania “Unistuste puhkus” raames, mille eesmärgiks on pakkuda sügava ja raske puudega lastele hoiukodudes hoiuteenust ning erinevaid tugiteenuseid kogu perele.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar selgitab, et hoiukodude kampaania on jätkuks Lastefondi 2013. aasta põhikampaaniale, millega koguti annetusi sügava ja raske puudega lastele hoiuteenuse pakkumiseks kodudes. „Nüüd astume sammu edasi ja soovime toetada hoiukodude loomist, kuhu vanemad saavad oma kõrgendatud hooldusvajadusega lapsed südamerahuga tuua, teades, et lapse eest hoolitsetakse seal sama hästi kui kodustes tingimustes,“ räägib ta.

Lisaks hoiuteenusele pakutakse hoiukodudes ka tugiteenuseid nii lastele (füsioteraapia, tegevusteraapia) kui tema pereliikmetele (kogemusnõustamine, sotsiaalnõustamine). Samuti pakutakse projekti raames lapsevanematele rutiinist väljatulekuks tegevusi ka enda arendamiseks ja lõõgastumiseks, milleks on Lastefondi koostööpartnerid välja pannud nii teatri- kui restoranikülastusi, aga ka võimalust nautida puhkekeskuste teenuseid.

Eesti esimene raske ja sügava puudega lastele mõeldud hoiukodu avati SA TÜK Lastefondi eestvedamisel Tartus Käopesa asenduskodu juures käesoleva aasta märtsis ning teine avatakse juba 27. juunil Pärnus. Järgmiseks on plaanis pakkuda hoiuteenust Ida-Virumaal Jõhvis, milleks aitabki Swedbank Lastefondil raha koguda.

„Ma armastan aidata“ annetuskeskkonna lõid 2008. aastal Swedbank ja Heateo Sihtasutus eesmärgiga edendada Eesti annetuskultuuri ning pöörata annetajate tähelepanu erinevatele valdkondadele, millega Eesti heategevuslikud organisatsioonid tegelevad. Annetuskeskkonnas saavad organisatsioonid tutvustada oma tegevust ning Swedbanki kliendid neid raha-ja preemiapunktiannetustega toetada.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Head Uudised GoodNews