1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Taararaha heategevuseks annetajad on aidanud teatrisse 30 000 last
Taararaha heategevuseks annetajad on aidanud teatrisse 30 000 last

Taararaha heategevuseks annetajad on aidanud teatrisse 30 000 last

Taararaha heategevuseks annetajad on aidanud teatrisse 30 000 lastHeategevusfondi Aitan Lapsi teatrikülastuse projekti on novembri lõpu seisuga toetanud 195 000 inimest kogusummas 181 000 eurot, pakendiautomaatide kaudu tehtud annetuse toel on teatris käinud 30 000 vähekindlustatud perest pärit last.

Heategevusfondi Aitan Lapsi nõukogu liikme Rauno Raali sõnul on keskmise annetuse suurus 0,93 eurot. “Esimesel aastal seadsime eesmärgiks viia 10 000 last teatrisse, kuid kahe aasta jooksul oleme pakkunud üle 30 000 lapsele kultuurielamusi, seega on meil heameel, et inimesed on nii hästi algatusega kaasa tulnud,” rääkis Raal.

“Kogu taara tagastusest moodustavad annetused keskmiselt 0,426 protsenti, mis on tubli tulemus, aga võrreldes kolleegidega Põhjamaades, on veel ruumi parenduseks. Näitena Rootsis saab taaraautomaatide raha annetada Rootsi Punasele Ristile, Taanis Unicefile ja seal ulatuvad annetused ligi 1,2 protsendini kogu tagastustest. Seega on meil veel arenguruumi, aga Põhjamaades on pandisüsteemid ka küpsemas eas ja toiminud vähemalt paarkümmend aastat,” sõnas Raal.

Tänavu oktoobris pikendasid SA Heategevusfond Aitan Lapsi ja Eesti Etendusasutuste Liit koostöölepet, mille alusel jätkavad nad vähekindlustatud peredest pärit laste teatrisse viimist ka järgmisel hooajal. Kindlasti oodatakse kõigi sotsiaaltöötajate, õpetajate, kasvatajate aktiivset pöördumist teatrite poole eesmärgiga taotleda abivajajatele lastele teatripileteid.

Annetusi laste heaks saab teha enam kui 285 pandipakendi automaadis üle Eestis, millele on paigaldatud täiendav annetusnupp „Aitan lapsi“ . Annetaja ei pea tegema rahaülekannet, piisab vaid pandipakendi tagastamisest.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi ja Eesti Etendusasutuste Liidu 17 teatrit algatasid 2011. aasta mais heategevuskampaania „Aitan lapsi“, et pakkuda vaestest peredest pärit lastele kultuurielamusi.

Taararaha heategevuseks annetajad on aidanud teatrisse 30 000 last_2

Head Uudised GoodNews