1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. TÄIEGA VÄGEV! “Jõulutunnel” kogus haruldasi haigusi põdevate laste ravi toeks Eesti heategevuslike jõulusaadete rekordsumma 331 622 eurot
TÄIEGA VÄGEV! “Jõulutunnel” kogus haruldasi haigusi põdevate laste ravi toeks Eesti heategevuslike jõulusaadete rekordsumma 331 622 eurot

TÄIEGA VÄGEV! “Jõulutunnel” kogus haruldasi haigusi põdevate laste ravi toeks Eesti heategevuslike jõulusaadete rekordsumma 331 622 eurot

ETV heategevuslik saade “Jõulutunnel” kogus haruldasi haigusi põdevate laste ravi toeks 331 622 eurot, mis on suurim toetussumma läbi saate pika ajaloo ning ühtlasi rekordsumma, mis senini Eesti heategevuslike jõulusaadetega kogunenud.

Tänavune “Jõulutunnel” tegi koostööd SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga, et toetada haruldasi haiguseid põdevate laste ravi. Kokku laekus annetusnumbritele 315 040 eurot, koos fondi kontole laekunud 16 582 euroga kujunes “Jõulutunneli” annetuste kogusummaks 331 622 eurot.

“Oleme äärmiselt tänulikud, et tänavune “Jõulutunnel” võimaldas haruldaste haiguste temaatika Eestimaa inimestele lähemale tuua. Loodetavasti jõudsime ka nende peredeni, kes on siiani oma murega üksi, kuid kes said lugudest julgust, et oma abivajadusest fondile teada anda,” sõnab SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein. “Erakordselt suurest annetussummast  on meil võimalik toetada paljude haruldasi haigusi põdevate laste ravi. Täname südamest kõiki häid annetajaid, “Jõulutunneli” saates oma loo rääkinud peresid, esinejaid, saatejuhte ning kogu saate meeskonda.”

“Jõulutunneli” produtsendi Ene-Maris Tali sõnul sündis heategevussaade 19 aastat tagasi soovist anda lootust inimestele, kellel on tõeliselt raske. “Seda põhimõtet järgisime ka tänavu, kui valisime saate teemaks haigused, mida põevad vähesed lapsed Eestis. Kuid just haiguse erilisus paneb nende laste vanemad ülekohtuselt keerulisesse olukorda, sest ravi ja ravimid on väga kallid. Seda enam teeb rõõmu “Jõulutunneli” kogutud rekordsumma, mis on seni eetris olnud saadete suurim! Paljudele peredele tähendab toetus lootust, et nende laps võib paraneda ja elada tavalise lapse elu,” on Ene-Maris Tali tänulik kõikidele headele annetajatele, kes “Jõulutunneli” üleskutsega kaasa tulid.

“Jõulutunneli” seekordset saadet juhtisid Anna ja Kristjan Pihl. Videolugusid üle Eesti vahendasid Kaidor Kahar, Hannes Hermaküla, Christel Karits, Mai Palling, Aivi Parijõgi, Silvia Karro, Siiri Ottender-Paasma, Marit Valk ja Jüri Nikolajev. Muusikat pakkusid läbi päeva erinevad Eesti artistid, sh Ott Lepland, Traffic, Maarja-Liis ja Noorkuu, Trad.Attack!, Uudo Sepp jpt.

„Jõulutunneli“ meeskond: režissöör Sander Allikmäe, toimetajad Marika Kaasik ja Ene-Maris Tali, kunstnik Ivi Piho, muusikatoimetaja Birgit Rae, produtsent Ene-Maris Tali.

“Jõulutunneli” videolugusid saab järgi vaadata portaalis menu.err.ee.

Head Uudised GoodNews