1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tallinna Lastehaigla Toetusfond esitles heategevuslikku muinasjuturaamatut „Urmelid ja kaksteist heategu.“
Tallinna Lastehaigla Toetusfond esitles heategevuslikku muinasjuturaamatut „Urmelid ja kaksteist heategu.“

Tallinna Lastehaigla Toetusfond esitles heategevuslikku muinasjuturaamatut „Urmelid ja kaksteist heategu.“

12 tuntud inimest kirjutasid igaüks raamatusse ühe muinasjutu, mis õpetavad lastele, kuidas teha head. Raamatuesitlusel rääkisid oma lugudest Getter Jaani, Yoko Alender ja Olav Osolin. Esitlusüritust juhtis Emil Rutiku.

„Urmelid ja kaksteist heategu“ autoriteks on Evelin Ilves, Janek Mäggi, Olav Osolin, Bert Prikenfeld/DJ Critikal, Jaagup Kreem, Saara Kadak, Kristel Aaslaid, Katrin Viirpalu, Yoko Alender, Getter Jaani, Mikk Jürjens ja Raivo E. Tamm. Raamatu illustraator on Marko Meus.

„Urmelite raamat on lõbus ja õpetlik ning sobib lugemiseks erinevas vanuses lastele, aga ka täiskasvanutele,“ ütles Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer.  „Raamatu kaasautorid, kes on tuntud ja armastatud tegijad erinevates valdkondades, said võimaluse oma fantaasia tööle panna ja kirjutada isikupärase ning südamliku jutu urmelitest – küllap peegeldub igas muinasloos veidi autorit ennastki. Kõik inimesed, kes meie heategevuslikul eesmärgil algatatud projektis osalesid, tegid seda soovist aidata Tallinna Lastehaigla patsiente ning oleme neile selle eest südamest tänulikud. Samamoodi saab iga raamatuostja anda oma panuse haiglas viibivate laste toetuseks, sest kogu raamatumüügi tulu läheb heategevuseks.“

„Ma pole kunagi oma elus kirjutanud ei lastemuinasjuttu ega üldse ühtki ilukirjanduslikku pala ning seepärast oli see minu jaoks tõeliselt põnev väljakutse,“ rääkis raamatu üks autoritest Olav Osolin. „Kui mulle tehti selline ettepanek, siis olin nõus tingimusel, et Lastehaigla Toetusfond hindab, kas minu kirjutatud muinasjutt on lastele sobiv ja arusaadav ning kui selgub, et ei ole, siis visatakse see rahuliku südamega prügikasti. Kuna minu urmeli-lugu jõudis kogumikku, siis ilmsesti see sobis. Nüüd ma muidugi loodan, et see raamat saab nii populaarseks, et sellest tõuseb ka fondile tulu, sest laste ravivõimaluste avardamine on väga oluline teema ja iga abi on selles vallas alati oodatud. Minu enda jaoks on väga huvitav, kuidas lapsed mu muinasjutu vastu võtavad. Kui selgub, et pisikeste põngerjate arvates on see vahva ja lahe, siis muudan ehk oma nime Hans Kristjan Olavseniks ja tean, millega oma edasist elu sisustada.“

Raamat „Urmelid ja kaksteist heategu“ (https://www.apollo.ee/urmelid-ja-kaksteist-heategu.html) on müügil Apollo kauplustes ja e-poes ning raamatute müügist saadav tulu jõuab Tallinna Lastehaigla Toetusfondi kaudu Tallinna Lastehaiglas viibivate lasteni.

Kõik autorid ning raamatu ilmumisele kaasa aitajad osalesid projektis heategevuslikus korras.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews