1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tamme staadionil toimub homme heategevusjooks
Tamme staadionil toimub homme heategevusjooks

Tamme staadionil toimub homme heategevusjooks

Foto: SA Tartu Sport

Tartlased ühinevad tänavu ülemaailmse heategevusprojektiga, mille raames joostakse maailma eri paigus kindlal ajavahemikul läbi maratonidistants. Homme kell 16 antakse Tamme staadionil start maratonteatejooksule “Näita, et hoolid! “.

Tartu spordiseltsi Kalev, SA Tartu Spordi ja Tartu linna korraldatud jooksuüritus on osa ülemaailmsest lastele suunatud heategevusprojektist, mille mõte on teadvustada nälgivate laste probleemi ning toetada organisatsiooni Save the Children (Hoidkem lapsi) algatust pöörata tähelepanu puudustkannatavatele lastele.

Kindlaksmääratud ajavahemikul (16.-23. oktoober) läbitakse maailma eri paigus toimuvatel heategevusjooksudel täismaratoni 42 195 meetri pikkune distants. Koolilapsed jooksevad selle läbi teatevõistlusena, kus igal lapsel tuleb läbida 200 meetrit. Joostes võisteldakse ka maailmarekordi ajaga, mida püüavad purustada koolid ja sõpruskonnad üle maailma.

Tamme staadionil jooksevad seekord Tartu Kalevi kergejõustikulapsed. Jooksu teevad kaasa ka Tartu Kalevi juhataja Raido Mägi ja Tartu linnavalitsuse sporditeenistuse juhataja Veljo Lamp.

“Tahame heategevusmaratonist kujundada Tartus igasügisese traditsiooni. Järgmisel aastal on plaanis see jooksu üritus korraldada juba suuremalt koos koolides läbiviidava tervisenädalaga. Finaaljooksule pääsevad siis viie parema kooli võistkonnad. Seepärast ootame homset jooksuüritust vaatama ka koolide huvijuhte, terviseõpetuse õpetajaid ja teisi huvilisi,” rääkis heategevusjooksu korraldaja Kaire Nurja Tartu Kalevist.

Tamme staadionile tuleb neljapäeval kohale ka Toidupank, kes võtab vastu annetusi puudustkannatavatele lastele.

Head Uudised GoodNews