1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Täna “Kodutunde taaskohtumistes”: lapsed, kes kutsusid saate appi!
Täna “Kodutunde taaskohtumistes”: lapsed, kes kutsusid saate appi!

Täna “Kodutunde taaskohtumistes”: lapsed, kes kutsusid saate appi!

Kodutunde eri_3 (2)Täna kell 20:30 viib Kanal 2 saade “Kodutunde taaskohtumised” meid tagasi just nende perede juurde, kus lapsed saatsid “Kodutundele” kirja ja kutsusid appi. Koit, Kaimar ja Kai muutsid selle julge sammuga nii oma vanemate kui ka õdede-vendade elu.

“Kodutunde taaskohtumiste” kolmanda saate võiks tinglikult pealkirjastada “Kodutunde lapsed”. Mida teeb laps, kui tal pole kodus hea olla või ta tahab kogu hingest oma vanemaid aidata? Mõni laps kutsub appi “Kodutunde”. Mõnikord on just lapsed need, kes teavad, mida nende pere paremaks eluks ja tulevikuks tegelikult vajab.

Kodutunde eri_313-lapselisest perest pärit Koit õpib täna Tartu Ülikoolis geenitehnoloogiat. Kui ta kolm aastat tagasi “Kodutundele” kirjutas, täitis ta tegelikult ema Orvi salajase unistuse – lapsed said oma toad. Siiski jäi “Kodutundel” miski pooleli: nüüd tuleb saade tagasi, et ehitada perele ka vannituba.

15-aastane Kaimar kirjutas “Kodutundele”, et tema ema, isa ja kolm õde-venda pidid hakkama saama 33m2 toakeses. Karmi käega isa ei andnud lastele asu ja kellelgi polnud kodus tegelikult hea olla. Valla ja “Kodutunde” abiga ehitati perele sama maja teisele korrusele korter, kuhu isa enam kaasa ei võetud. Ehk jõuab sellesse koju ühel päeval ka väikeõde, kes paraku hetkel küll turvaperes elab.

Kodutunde eri_3 (4)Tänaseks 20-aastane Kai kirjutas saatele, et 9-lapselise pere igal lapsel oleks oma voodikoht. Kuigi perre on sündinud veel üks laps, on voodikohti ikka üheksa. Mõni aeg tagasi sai autoavariis surma pere vanim poeg, kes oma uue autoga läks proovisõitu tegema.

Erisaadete sari “Kodutunde taaskohtumised” jätkub Kanal 2s täna kell 20:30.

[iframe src=”http://kanal2.ee/video/lonelyPlayer?videoid=16323&pid=0&skin=1″ height=”350″ width=”450″ frameborder=”0″]

Head Uudised GoodNews