1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LASTEFONDI ABIGA! Tarkvaraettevõte Nortal annetas halvatud tüdrukule vajaliku sülearvuti
LASTEFONDI ABIGA! Tarkvaraettevõte Nortal annetas halvatud tüdrukule vajaliku sülearvuti

LASTEFONDI ABIGA! Tarkvaraettevõte Nortal annetas halvatud tüdrukule vajaliku sülearvuti

lf2Sügava puudega 18-aastane Britt saab rahvusvahelise tarkvaraarendusettevõtte Nortal AS abiga endale sülearvuti, mida tal on võimalik spetsiaalse abivahendi abil kasutada üksnes silmade vahendusel.

Spetsiaalse viiterežiimi põhimõttel töötava silmajälgimisseadme sai Britt riigi toel, kuid pere majandusliku olukorra tõttu polnud võimalik soetada nõuetele vastavat arvutit, millega saaks seda kasutada. Seetõttu pöörduti abi saamiseks Lastefondi poole, kes omakorda leidis heategija AS Nortali näol.

„Lastefondi tegevus on ülioluline ja vajalik. Mulle läheb see väga korda. Kui kuulsime, et väike Britt vajab abi ning me saame teda aidata, ei olnud enam pikalt mõelda tarvis,“ ütles Nortali asutaja Priit Alamäe, kes on ise olnud ka fondi sünni juures ja on täna selle nõukogu liige.

Lastefondi toetustaotluste juhi Eveli Ilvese sõnul on arvuti kasutamise võimalus Brittile äärmiselt oluline. “Vaatamata asjaolule, et ta on sügava puudega, on tema puhul täielikult säilinud adekvaatne maailmataju,” selgitab ta. “Oleme Nortalile äärmiselt tänulikud Brittile selle võimaluse pakkumise eest!”

Brittil on diagnoositud viirusest tingitud entsefaliidijärgne tertaparees ning määratud sügav puue. Tüdruk on üle keha halvatud, ei kõnni ega räägi ning vajab lakkamatut hoolitsust. Fond on Britti toetanud alates 2013. aasta suvest, aidates talle soetada nii koduse tõsteseadme kui spetsiaalse selja- ja peatoe ning tasudes teiste kallihinnaliste abivahendite rendi eest.

Head Uudised GoodNews