1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TASUTA ÕIGUSABI! Eesti Juristide Liit korraldab tasuta juriidilist nõustamist
TASUTA ÕIGUSABI! Eesti Juristide Liit korraldab tasuta juriidilist nõustamist

TASUTA ÕIGUSABI! Eesti Juristide Liit korraldab tasuta juriidilist nõustamist

juriidiline nõustamineTasuta eestikeelset õigusnõustamise teenust osutatakse alates 4. maist esmaspäeviti kella 13-17. Õigusabi osutavad üliõpilased Erkki Vilipp ning Hele-Reet Linderman. Õigusabiteenuse osutamist korraldab Eesti Juristide Liit. Nõustamine toimub Mustamäe Linnaosa Valitsuses (A. H. Tammsaare tee 135) elava järjekorra alusel.

Tasuta õigusabi osutatakse igal esmaspäeval perioodidel 4. mai – 12. juuni, 21. juuli – 24. august ning 21. september – 14. detsember Mustamäe Linnaosa Valitsuse esimese korruse teenindussaalis boksis nr 10. Kui hetkel osutatakse tasuta õigusabi vaid eestikeelsena, siis suvel hakatakse abivajajaid teenindama ka vene keeles.

Õigusnõustajad on valmis vastama linnaelanike kõikidele põhilistele õigusalastele küsimustele erinevatest valdkondadest (perekonnaõigus, tööõigus, pärimisõigus, üüri- ja võlasuhted jne). Keskmiselt on ühe kliendi nõustamiseks aega 20 minutit.

„Tasuta õigusnõustamine on hea moodus saada nii mõnelegi õiguslikule probleemile kindel lahendus ilma selle eest maksmata, samas kui juristide või advokaatide tunnihinnad võivad pürgida ulmelistesse kõrgustesse,“ märkis Eesti Juristide Liidu noorjuristide projektijuht Katarina Kiiver. „EJL-i pakutava tasuta õigusabi teenuse abil saavad igapäevased küsimused kindlasti vastuse.”

Eesti Juristide Liit on tasuta õigusabi osutanud alates 2002. aastast ning aastas nõustatakse sel viisil keskmiselt 10 000 inimest.

Head Uudised GoodNews