1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGEVUSLIK TURNIIR! Tippkokad selgitavad heategevuslikul turniiril Eesti restoranide jalgpallimeistri
HEATEGEVUSLIK TURNIIR! Tippkokad selgitavad heategevuslikul turniiril Eesti restoranide jalgpallimeistri

HEATEGEVUSLIK TURNIIR! Tippkokad selgitavad heategevuslikul turniiril Eesti restoranide jalgpallimeistri

Foto: Johannes Hõimoja
Foto: Johannes Hõimoja

Sel nädalavahetusel toimub Šnelli staadionil juba viiendat korda Eesti tippkokkade heategevuslik jalgpalliturniir Chefs Cup 2015, mille käigus selgitatakse välja Eesti restoranide parim jalgpallimeeskond. Turniiril toimub ka sel aastal juba traditsiooniks saanud heategevuslik loterii, mille tuludest toetatakse järjekordset Eesti kooli sööklat – sel aastal ulatatakse abikäsi Koigi Koolile Järvamaal.

Chefs Cup 2015 korraldaja Peeter Piheli sõnul täitusid turniiril osalejate read sel aastal kõigest 10 minutiga. „Korraldame Chefs Cup’i juba viiendat korda ning sellest on saanud tõeliselt oodatud sündmus paljude kodumaiste restoranide kalendris. Lisaks sellele, et me aitame vahva spordisündmusega igal aastal ühte toredat väikest Eesti kooli, on see turniir kujunenud ka restoranitöötajate kohtumispaigaks. Jalgpall seob selle kokkusaamise üheks, kuid peamine on see, et saame head teha ja nii osalejatel kui ka pealtvaatajatel on üks lõbus päev,“ lisas Pihel.

Foto: Johannes Hõimoja
Foto: Johannes Hõimoja

Turniiri eel ja selle ajal on kõigil võimalik soetada loteriipilet, mille tuludest toetatakse Koigi Kooli sööklale vajaliku köögitehnika ostmist. Tasemel köögitehnikaga toetab Chefs Cup’i turniiri peasponsor Electrolux Eesti.

Kooli valik on Piheli sõnul igal aastal võistluse ettevalmistustes üks olulisemaid etappe. „Sel korral pöörasime sobivat kooli valides pilgud hoopis kooliaedade poole – see on ühe kooli jaoks suureks eeliseks, kui neil on tubli ja toimiv aed, kust saab muuhulgas ka söögiks vajalikke saadusi. Koigi Kooli võib selles osas kõigile eeskujuks tuua,“ sõnas Pihel.

Koigi Kooli õppealajuhataja Kaja Kaljuste sõnul on kooli aial pikk ajalugu: „Koigi Kooli aed on olnud algselt mõisaaed ja peale mõisaaja lõppemist kuni tänaseni kooliaed. Käesoleval aastal toimuvad kooli aias suuremad ümberkorraldustööd, mille tulemusena saab aed uue näo. Rajatav aed hõlmab nii puuvilja-, köögivilja – kui ka iluaeda, mis annab üldistatud pildi kunagisest mõisaaiast ja on samal ajal aktiivselt kasutatav koolitöös,“ lisas Kaljuste.

Omavahel võtavad sel aastal mõõtu järgmised restoranid ja toitlustusettevõtted: Maikrahv, Kaks Kokka, Restoran Ö, Wicca, Cru, Senso, Horisont, Leib Resto ja Aed, Event Catering, Mekk, Estonian Burger Factory, Gourmet Coffee, Dominic, Le Chateau, Clazz, Al Bastione.

Varasematel aastatel on Chefs Cup’il Eesti restoranide jalgpallimeistriks kroonitud:

2011. aastal – Swissoteli Horisont;
2012. aastal – Alexander restoran;
2013. aastal – Swissoteli Horisont;
2014. aastal – Event Catering.

Eelnevatel aastatel on turniiri heategevusliku loteriiga aidatud Lauka, Rosma, Kihnu ja Valjala koole.

Võistluse raames toimub heategevuslik loterii, millega on võimalik võita õhtusöök kahele turniiril osalevas restoranis ning muid põnevaid auhindu. Loteriipileteid müüvad mitmed turniiril osalevad restoranid, kuid pileteid on võimalik osta ka turniiripäeval Šnelli staadionil.

Soov anda oma panus heategevusliku turniiri toimumisse ja Eesti koolisööklate abistamisse on haaranud ka paljusid toredaid ettevõtteid, kes seisavad hea selle eest, et loteriilaud saaks rikkalik. Käesoleval aastal on oma abistava käe ulatanud Dunker, Restoran Fabrik, Brillare OÜ, Kalamajakas, Horeca Service, Saaremaa Lihatööstus, Eesti Jalgpalli Liit, Õllenaut, Isport, Santa Maria, Farwelli Kaubanduse OÜ, Gemoss Eesti, AS Tridens, Jaanihanso Siidrivabrik, restoranifoorum Sauce 2015, Dylan Distribution, restoran Umami, resto Kaks Kokka, Event Catering, Segers Eesti, Jõgeva Seemnekeskus, Bestwine, Tiina Pizza ja Manipenny OÜ.

Head Uudised GoodNews