1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toetame sügava ja raske puudega lapsi
Toetame sügava ja raske puudega lapsi

Toetame sügava ja raske puudega lapsi

Toetame sügava ja raske puudega lapsiTartu Ülikooli Kliinikum kutsub kõiki üles toetama sügava ja raske puudega lapsi. Praegu toetab Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond kuut sügava puudega last: Eliiset, Kellit, Ivani, Reilit, Elisat ja Jegori. Neil aitatakse osta igakuiselt toitesegusid, ravimeid ning lisaks abistatakse lapsehoiuteenuse kompenseerimisega, seadmete ja tarvikute ostuga.

 

Eliise (sünniaasta 2005) sündis enneaegsena ning sünnikaaluks oli vaid 490 grammi. Eliise põhihaiguseks on ajukahjustus PCI ning laps saab toituda ainult sondi abil. Seega vajab Eliise kallist eritoitu. Lastefond toetab tüdrukut toidusegu ja kooli kohamaksu tasumisel.

Eliise

Kellil (sünniaasta 2009) ilmnesid pärast sündi neelamisraskused, kaaluiive probleemid ja motoorikahäired. Lapsel diagnoositi ka epilepsia raske vorm ja osaline halvatus, mis toob kaasa suure mahajäämuse nii vaimselt kui motooriliselt. Kelli on hapnikusõltuvuses, ta vajab igapäevaselt eritoitu ja toidupaksendit, mida Lastefond koostöös Nutri Kaubanduse OÜ-ga toetab.Kelli

Ivan (sünniaasta 2010) sündis enneaegse lapsena ja on kodusel erihooldusel. Lastefond toetas Ivani UPS seadme aku soetamisel ja toetab lapsehoiuteenuse maksmisel.

Ivan

Reili (sünniaasta 2012) sündis vahelihase songa, hingetoru kõhrede nõrkuse ja kopsutoru defektiga, mistõttu on tüdrukul tõsised hingamisraskused. Kodus toimetulekuks vajab Reili kaasaskantavat aspiratsiooniaparaati ja mitmesuguseid tarvikuid, mille ostmist toetab Lastefond.

Elisal (sünniaasta 1999) on diagnoositud progresseeruv ja ravimatu ainevahetushäire. Toitmine toimub gastrostoomi kaudu. Lapse tervis on pisut paranenud, kui alustati spetsiaalse sonditoiduga.

Elisa

Projekti maksumus

Iga last toetatakse kuus erineva summaga vastavalt pere taotlusele.

  • Eliiset toetab Lastefond kuni 212 euroga kuus – toidusegu ja kooli kohamaksu kulud.
  • Kellit toetab Lastefond kuni 350 euroga kuus – transporditoetus.
  • Reilit toetab Lastefond 820,76 euroga – aspiratsiooniaparaat koos lisavarustusega ja voolikud. Lisaks sellele süstevesi 75 eurot 6 kuuks.
  • Elisat toetab Lastefond kuni 400 euroga kuus – sonditoidu soetamiseks vajalikud kulud.
  • Jegori ja Ivani toetab Lastefond 400 euroga kuus – lapsehoiuteenuse hüvitamine.

Kuidas Sina aidata saad?

  • ostes heategevuslike meeneid
  • hakates püsiannetajaks
  • tehes ülekande Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele, lisades selgituseks „Sügava ja raske puudega lapsed“:
    221015828742 (Swedbank)
    10220014910011 (SEB)
    334408530000 (Danske)
    17000285384 (Nordea)
    771000610813 (LHV)
Head Uudised GoodNews