1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toidupanga toidukogumispäevad sel nädalavahetusel
Toidupanga toidukogumispäevad sel nädalavahetusel

Toidupanga toidukogumispäevad sel nädalavahetusel

Märtsi keskel oma 3. sünnipäeva pidav Eesti Toidupank tähistab seda sündmust toidukogumispäevadega 9. ja 10. märtsil Prisma Peremarketites ning viies muu jaeketi kaupluses.

Toidukaupa saab algaval nädalavahetusel toidupanga jaoks osta ja annetada kõigis Prisma kauplustes Tallinnas, Tartus ja Narvas kell 12-18.  Linnades, kus Prismat pole, on kampaaniaga ühinenud mitmed muud kauplused teistest poekettidest.

Kauplused, kus toidukogumispäevad toimuvad, on Tallinnas Kristiine Prisma, Sikupilli Prisma, Mustamäe Prisma, Lasnamäe Prisma ja Rocca al Mare Prisma. Narvas Narva prisma, Tartus Sõbra Prisma ning Annelinna Prisma. Pärnus on kampaaniaga ühinenud Pärnu Suurejõe Selver ja Pärnu Ülejõe Selver. Järvamaal löövad kaasa Paide Maksimarket ja Türi Konsum. Viljandis toimuvad toidukogumispäevad Viljandi Maksimarketis ning samuti Viljandi Turu Konsumis, kusjuures viimases võtavad kohaliku toidupanga vabatahtlikud kaupa vastu veidi lühemat aega kui mujal, st turu avatud olemise ajal.

„Hea meel näha, et paljud inimesed juba teavad täpselt, mida kujutavad endast Toidupanga toidukogumispäevad: meie vabatahtlikke poes silmastes öeldakse sageli, et ärge mulle flaierit andkegi, ma tean täpselt, mida vaja teha ja teen seda hea meelega,“ tõdeb Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson. „Samuti on meie jaoks ülimalt oluline see, et iga kord lisandub meie püsivabatahtlikele neid inimesi, kes soovivad lihtsalt toidupanka aidata – tullakse kohale üksi või koos sõpradega, isegi töökollektiivid tulevad.“ Märtsikuise toidukogumise vabatahtlike registreerumine läks kiirelt ja grupid said täis rekordkiirusel.

Järgmised toidukogumispäevad toimuvad juunikuus valdavalt Rimi kauplustes üle Eesti, kuid osalema on oodatud ka teised poeketid.

Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavaid tooteid, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ja jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Täna saab toidupankade võrgustiku kaudu nädalas toiduabi umbes 1500 peret üle Eesti.

Head Uudised GoodNews