1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toidupanga toidukogumispäevadel koguti 22 tonni toidukaupa
Toidupanga toidukogumispäevadel koguti 22 tonni toidukaupa

Toidupanga toidukogumispäevadel koguti 22 tonni toidukaupa

Fotod: Toidupank

11. ja 12. mail toimusid üle Eesti Toidupanga selle aasta kevadised toidukogumispäevad. Toidupank tänab kõiki osalenud vabatahtlikke, toidu annetajaid ja toidukogumispäevadel osalenud kauplusi!

Puudust kannatavate perede jaoks annetasid poekülastajad 44 toidupoes kokku 22 000 kilo toidukaupa. Vabatahtlikuna oli kaasatud sellesse ettevõtmisesse ligi 900 inimest, kes aitasid poodides toidukaupa koguda, transportida ja ladustada. Toidukogumispäevad toimusid erinevates Prisma, Rimi, Selveri, Maksimarketi, Konsumi ja Maxima toidupoodides.

Taas annetati kõige suurem kogus toidukaupa Tallinnas ja Harjumaal, 10 kaupluse peale kokku 9640 kilo toidukaupa. Tartus annetati 5 kaupluses kokku 1940 kilo toitu ning Pärnu 5 kampaanias osalevas poes kokku 2150 kilo toitu.

Taas oli kõige populaarsem annetatud toidukategooria kuivained (kokku annetati 4730 kilo). Sellele järgnesid makaroni- ja pastatooted (kokku annetati 3993 kilo) ning purgisupid ja -toidud (kokku annetati 3012 kilo).

Kogutud toidukaupa kasutatakse toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi osana. Meie iganädalane toiduabi koosneb nii värskest päästetud kui ka toidukogumispäevadel annetatud kauasäilivast toidukaubast. Toidupanga juhi Piet Boerefijni sõnul saab tänu annetatud kaubale aidata paljusid puuduses elavaid inimesi järgnevate kuude jooksul. „Oleme südamest tänulikud kõikidele toidukogumispäevadel osalejatele. Kogutud toidukaup aitab meil jagada inimestele stabiilsemat iganädalast toiduabi.“

Head Uudised GoodNews