1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toidupank kogus kahe päevaga 37 tonni kaupa
Toidupank kogus kahe päevaga 37 tonni kaupa

Toidupank kogus kahe päevaga 37 tonni kaupa

Möödunud nädalavahetusel, 7. ja 8. detsembril toimusid toidupankade jõulukuised kogumispäevad, kus poekülastajad annetasid 37 070 kilo kaupa.

Kõige suurem kogus toidukaupa annetati Tallinnas ja Harjumaal: 12 kaupluse peale kokku 17 910 kilo. Pärnus annetasid viies toidupoes head inimesed 3800 kilo ja Rakvere kolmes toidupoes 2080 kilo toitu.

Kõige populaarsemate annetatud toidukaupade pingerida jäi samaks. Kõige rohkem annetati  kuivained (pudrumaterjal, tangained), kokku 6910 kilo. Kuivainetele järgnes pasta- ja makaronitoodete kategooria, mida annetati kokku 5940 kilo. Kolmandal kohal olid purgisupid ja purgitoidud, mida annetati 4860 kilo.

Toidukogumispäevad toimusid 48 toidupoes üle Eesti: Prisma, Rimi, Selveri, Maksimarket, Konsum ja Maxima.

Toidukogumispäevad on toidupanga üle-eestiline heategevusaktsioon, mida korraldatakse kaks korda aastas. Kogutud kaupa kasutatakse nii jõulukuiste toiduabipakkide komplekteerimisel kui ka tuleva aasta alguses toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi koostises.

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aastal selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudustkannatavatele peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Toidupank on FEBA, EAPN Eesti ja Fusions projekti liige, mille tegutsemise eesmärgiks on tõhus toidukao vähendamine Euroopas.

Head Uudised GoodNews