1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toidupank kutsub osalema kevadistel toidukogumispäevadel
Toidupank kutsub osalema kevadistel toidukogumispäevadel

Toidupank kutsub osalema kevadistel toidukogumispäevadel

Toidupankade kevadised toidukogumispäevad toimuvad 12. ja 13. aprillil toidupoodides üle Eesti.

Toidukogumispäevad toimuvad 45 toidupoes. Esindatud on Prisma, Rimi, Selveri, Coopi ja Maxima toidupoed. Toidukogumispäevadel on eraisikutel võimalus kaasa lüüa toidupankade töös ja teha mõnetunnine heategu, mis aitab muuta kellegi elu paremaks.

Toidupanga juhataja Piet Boerefijn ütles, et 2018. aastal kogusid vabatahtlikud üle Eesti üksnes ühe kolmetunnise vahetuse kohta keskmiselt 7,4 tonni toitu.

Vabatahtlikuks registreerida saab üksi, aga ka grupiga, näiteks sõprade, koolikaaslaste või kolleegidega. Vabatahtlike ülesanneteks on jagada kauplusekülastajatele flaiereid, võtta vastu toiduannetused ja valmistada toidukaup ette transpordiks. Vabatahtlikud tegutsevad toidupoodides mõlemal päeval kahes vahetuses.

Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus vabatahtlike abil need sorteeritakse ja ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud toidu iganädalaste toiduabipakkidena allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Kevadistel toidukogumispäevadel annetatud toit hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba aktsioonile järgneval nädalal.

Kõik, kes soovivad toidupankade tööle kaasa aidata, kuid ei saa osaleda toidukogumisaktsioonis, on oodatud seda tööd püsivalt toetama. Annetada on võimalik annetuskeskkonna kaudu või annetustelefonidele helistades:

900 9005 – annetad 2 eurot

900 9010 – annetad 8 eurot

Head Uudised GoodNews