1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TÕSTKE OMA KÄSI! Laste alatoitumise vastane kampaania püstitas maailmarekordi
TÕSTKE OMA KÄSI! Laste alatoitumise vastane kampaania püstitas maailmarekordi

TÕSTKE OMA KÄSI! Laste alatoitumise vastane kampaania püstitas maailmarekordi

Laste alatoitumise vastane kampaania püstitas maailmarekordiMöödunud nädalal Amway poolt korraldatud heategevusüritusel koguti üle 260 000 värvilise käejälje, millest valmistatud kollaaž püstitas maailmarekordi.

Möödunud aasta jooksul maailma eri piirkondades toimunud üritustesarja “Tõstke oma käsi” (Raise Your Hand) raames kogutud värviliste käejälgede eesmärk oli kampaaniasse kaasata võimalikult palju inimesi ning seeläbi tõsta teadlikkust laste alatoitumise kohta. Balti riikides koguti laste abiorganisatsioonide kaudu ca 600 käejälge. Iga valgele paberile kogutud värvilise käejälje pealt annetas Amway ühe dollari laste alatoitumise vastu võitlemiseks.

“See üleskutse näitas, kui palju suudame ära teha, kui vähegi pingutame. Tänu kõigi aktiivsele osalusele mõjutati kümnete tuhandete laste, perekondade ja kogukondade elusid,” ütles Amway korporatiivse sotsiaalse vastutuse juht Jeff Terry.

Laste alatoitumise vastane kampaania püstitas maailmarekordi2“Oleme väga tänulikud inimeste pühendumise eest perede aitamisel,” ütles Amway juhatuse esimees Steve Van Andel. “Alatoitlust on võimalik ära hoida ning loodame, et tulevikus kaasame veelgi enam inimesi, et vähendada alatoitumise mõju nii paljude laste ja perekondade elus. Täname kõiki, kes tõstsid oma käe,” lisas Andel.

Kogutud käejälgedest valmistatud puud kujutav kollaaž asub Nutrilite’i terviseinstituudis USA-s. Teose kujundas ja pani kokku kunstnik Georgia Taylor.

Vastavalt Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetele sureb maailmas igal aastal seitse miljonit alla viieaastast last põhjustel, mida on võimalik ära hoida. 45% selliste surmajuhtude põhjus on alatoitumine.

Nutrilite Little Bits toidulisandid on välja töötatud eesmärgiga pakkuda väikelastele (6 kuud kuni 5 aastat) esmavajalikke toitaineid, et kindlustada laste eakohane areng. Täna jagatakse toidulisandit üheksas riigis, tuleval aastal on plaan laieneda 15 riiki.

Nutrilite™ on maailmas kõige enam müüdud vitamiinide ja toidulisandite tootemark, mis on välja töötatud inimese päevast vitamiinide ja toitainete vajadust arvestades. Nutrilite’i all tegutseb ka terviseinstituut, mis on juhtivaid toitumisalaseid uuringukeskusi Ameerika Ühendriikides.

Head Uudised GoodNews