1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TREENINGPÄEV! Heategevuslik treeningpäev aitab kehakaaluga kimpus olevatel lastel jõuda tervislike eluviisideni
TREENINGPÄEV! Heategevuslik treeningpäev aitab kehakaaluga kimpus olevatel lastel jõuda tervislike eluviisideni

TREENINGPÄEV! Heategevuslik treeningpäev aitab kehakaaluga kimpus olevatel lastel jõuda tervislike eluviisideni

treeningpäev31. augustil korraldab SA TÜK Lastefond koostöös spordiklubiga Fitlife Tartus Tamme staadionil heategevusliku treeningpäeva. Kogupereüritusega kogutakse annetusi kehakaaluga kimpus olevatele lastele tervisekooli teenuste võimaldamiseks.

Kell 15.30 algaval treeningpäeval saavad nii suured kui väikesed katsetada erinevaid treeningstiile kogenud treenerite juhendamisel, sealhulgas Zumbat ja vastupidavustreeningut ning laste joogat ja tantsutrenni. Lisaks on võimalik kuulata loengut tervisliku toitumise alustest ning soetada tervisekaupu. Laste rõõmuks maalib nägudele kauneid pilte näomaalija ning jagab karuseid kallistusi Lastefondi Mõmmik. Lõbutseda saab ka Minni-Hiire ja indiaanipealikuga ning hüpelda batuudil.

Õhtu naelaks on meelelahutuslik jalgpallimäng Tammeka naiskonna ja sporditähtede vahel. Teiste seas astuvad sporditähtede meeskonnas võistlustulle Ain-Alar Juhanson, Kaspar Kokk ja Rene Mandri. Tutvu täpse programmiga Lastefondi kodulehel www.lastefond.ee või Lastefondi Facebooki lehel https://www.facebook.com/lastefond/.

Ürituse pilet maksab täiskasvanutele 10 eurot ning lastele 1 euro. Piletituluga rahastab Lastefond Tartus ja selle ümbruses elavate ülekaaluliste laste terviseprogrammi, mida viib juba kolmandat aastat läbi Laste Tervisekool.

Terviseprogramm, mida Lastefond toetab tänavu kokku 5460 euroga, hõlmab kehakaaluga kimpus olevate laste lisatreeninguid ning perede nõustamist, mille abil püütakse mõjutada kogu pere tervisekäitumist. Kokku saab fondi toel tasuta lisateenust 20 last. Eesmärgiks on kaasa aidata laste ülekaalulisuse probleemi suuremale teadvustamisele ning laste abistamine tervislike eluviiside omandamisel.

Lastefondi juhatuse liige Eveli Ilves tõdeb, et laste kehvad toitumisharjumused, ebapiisav uni, liigne nutiseadmete kasutamine, vähene füüsiline aktiivsus ning sellest kõigest tulenevalt ka ülekaal on tänases Eestis väga aktuaalne probleem.

“Fondi üks eesmärke on propageerida tervislikke eluviise, seega on see meile väga südamelähedane teema. Meie jaoks on oluline anda oma panus sellesse, et vältida lapseea ülekaalu tõttu tulevikus tõsiste terviserikete teket,” räägib ta. “Heategevusliku treeningpäevaga saab tervise edendamisse panustada nii otseselt, olles ise aktiivne, kui kaudselt, toetades ülekaalulistele laste tervisekooli teenuse võimaldamist. Kutsume kõiki üles koos perega osalema, et enne töist sügisaega veel keha virgutada!”

treeningpäev_plakat

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews