1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Tudulinna asenduskodu lapsed said tänu sportlikele heategijatele uued suusakomplektid
Tudulinna asenduskodu lapsed said tänu sportlikele heategijatele uued suusakomplektid

Tudulinna asenduskodu lapsed said tänu sportlikele heategijatele uued suusakomplektid

Novembris Lõunakeskuses toimunud Suusalaadal leidis suure kauplemise kõrvale aset ka Sportlandi EV100 heategevusõit, kus iga paaristõuke trenažööril tõmmatud kilomeetri eest annetas Sportland 10 eurot suusavarustuse soetamiseks Tudulinna asenduskodule.

Suusahullude, Sportlandi ja Limpa Suusakooli korraldatud heategevussõidul osales kokku 135 sportlikku heategijat. Oma panuse andsid paljude teiste seas ka laadal esinenud Daniel Levi ja tema bändikaaslased. „Kui alguses oli meil Sportlandiga eesmärk saada paaristõuke trenažööril kokku vähemalt 100km, siis päeva edenedes tuli heategijaid aina juurde ning pärastlõunaks näitas masina kilometraaž 135,“ oli rõõmsalt üllatunud Suusalaada peakorraldaja Vahur Teppan.

Tudulinna asenduskodu lapsed said Sportlandi ja Limpa Suusakooli toel endale 12 suusakomplekti. Lisaks suusavarustuse üleandmisele tegi Hiina murdmaasuusakoondise treener Vahur Teppan lastele Tudulinna staadionil ka Limpa suusatunni, et uue varustusega kaasneksid ka õpetussõnad, kuidas see õige suusatehnika ikkagi välja näeb.

Kogu heategevusüritus sai korraldatud TÜ Kliinikumi Lastefondi abil, kes on alates 2010. aastast toetanud annetajate abiga asenduskodus kasvavate laste psühholoogilist ja terapeutilist tuge, kattes eripedagoogi ning tegevusterapeudi töötasu ning transpordikulud.

 

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku üle 4,5 miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata, hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/pusiannetus/vormista-pusiannetus/. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Head Uudised GoodNews