1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TUNNUSTUS! SOS Lasteküla tunnustati EQUASS Assurance kvaliteedimärgiga
TUNNUSTUS! SOS Lasteküla tunnustati EQUASS Assurance kvaliteedimärgiga

TUNNUSTUS! SOS Lasteküla tunnustati EQUASS Assurance kvaliteedimärgiga

Foto: Shutterstock

EQUASS kvaliteedisertifikaadi taotlemise eesmärk oli üha kasvava organisatsioonina tagada ühesugune kvaliteetne lähenemine kõikidele SOS lasteküladele ja peretugevdusprogrammile, mis annab perevanematele ja lastele teadmise, et kogu organisatsioon töötab ühiselt parima kasvukeskonna loomise, hoidmise ja arendamise nimel.

„Kogu organisatsiooni jaoks tunnustuse taotlemine oli meie jaoks esmakordne kogemus,“ ütles SOS Lasteküla perepõhise hoolduse nõunik ning auditi koordinaator Pille Teder. „Kogu organisatsioon pidi pika ajal vältel ühiselt erinevatele kvaliteedi teemadele pühenduma ja aru saama, mida kvaliteet meie jaoks tähendab. Perevanematele andis see teadmise, mis suunas nad peavad tegutsema ning lastele kindlustunde, et saavad parima kasvukeskkonna. Olgu see siis veel parem trenn, veel parem terapeut või parim haridus. Lapsed ei ole lihtsalt elanikud meie majades, vaid neilt küsitakse arvamust, mis puudutab tervet suurt organisatsiooni.  Kõik me oleme omavahel seotud ja lapse või noore arvamus võib paljugi muuta.“

Tunnustuse saamiseks tuli süstematiseerida kogu organisatsiooni dokumentatsioon ning läbi viidi suur hulk intervjuusid SOS Lastekülas elavate ja tegutsevate inimestega.

„Auditi läbiviimise ajal sai selgeks, et SOS Lasteküla on rakendanud EQUASS süsteemi arengu eesmärkidel,“ ütles audiitor Keiu Talve. „Sai kinnitust, et organisatsioonil on tugev struktuur. Nende partnerlusroll poliitikate kujundamisel teeb neist eksperdid valdkondades, mida nad edendavad. Paljudes aspektides on teenuste kvaliteet kõrgel tasemel.“

SOS Lasteküla pühendunud tööd organisatsiooni kvaliteedi tõstmisel on tunnustatud varasemaltki. 2017. aasta suvel sai SOS Lasteküla „Unistuste Tööandja“ finalistiks ning sügisel selgus Emor Kantar poolt läbi viidud uuringu tulemustest, et SOS Lasteküla on oma valdkonna olulisim ja püsivaima mõjuga organisatsioon Eestis.

EQUASS Assurance kvaliteeditunnustus kehtib kaks aastat kõikidele SOS lasteküladele ja peretugevdusprogrammile üle Eesti.

EQUASS Assurance on sertifitseerimissüsteem, mis tagab kvaliteedi ja kvaliteedikontrolli teenustes. Süsteem võimaldab sotsiaalteenuseid osutavatel organisatsioonidel osa võtta sertifitseerimise protsessist Euroopa tasandil ning tagada sel moel teenuse kasutajatele ja teistele huvirühmadele oma teenuste hea kvaliteet.

Head Uudised GoodNews