1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ÜHISELT JAGATI JÕULURÕÕMU! Jõulurõõmu jagajad ja Nordic Hypo toetasid raskelt haigeid lapsi 1100 euroga
ÜHISELT JAGATI JÕULURÕÕMU! Jõulurõõmu jagajad ja Nordic Hypo toetasid raskelt haigeid lapsi 1100 euroga

ÜHISELT JAGATI JÕULURÕÕMU! Jõulurõõmu jagajad ja Nordic Hypo toetasid raskelt haigeid lapsi 1100 euroga

lastefond1. – 24. detsembrini SA TÜ Kliinikumi Lastefondi ja finantseerimisasutuse Nordic Hypo poolt läbi viidud sotsiaalmeediakampaania abil kogunes Lastefondile 1100 eurot, mida kasutatakse 8-aastasele Eikole sonditoidu soetamiseks.

Oma panuse annetussummasse andsid kõik head inimesed ja asutused, kes võtsid vaevaks eelnimetatud ajavahemikul postitada Facebooki jõuluteemalisi videosid ja fotosid ning märgistada need hashtagiga #jagamejõulurõõmu. Kokku postitati selle märksõnaga 549 pilti või videot, millest iga kohta annetas Nordic Hypo Lastefondile 2 eurot. Nii saadigi kokku 1100 eurot.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv jäi kampaania tulemustega väga rahule, kuid kogunenud annetuse kõrval teevad talle sama suurt heameelt edukas partnerlus Nordic Hypoga ning võimalus jõuluaega rohkem rõõmu tuua. “Olen väga rõõmus, et oleme leidnud koostööpartneri, kes on valmis aktiivselt kaasa mõtlema ning panustama oma energiat Lastefondi hea sõnumi levitamisse. Hea meel on ka selle üle, et saime oma kampaaniaga tuua sombusesse jõuluaega natukene rohkem rõõmu, mis kulmineerus ühe perekonna jaoks kindlustunde ja teadmisega, et nende lapsele vajalik toetus järgmiseks pooleks aastaks on olemas.”

Tartu poiss Eiko põeb haruldast ainevahetushaigust nimega düstroglükanopaatia, millele lisaks on tal diagnoositud ka neelamisraskus. Haigusest tulenevalt on ta väga kõhn, kuid neelamisraskuse tõttu ei saa ta süüa tavatoitu, mistõttu on lapsele paigaldatud gastrostoom ehk kõhule tehtud avause kaudu makku suunatud väike sond. Kuna vedeldatud kodutoidu manustamine sondi kaudu ei kompenseeri tema päevast toitainete vajadust, vajab ta spetsiaalset kõrge kalorsusega toidusegu. Kallihinnalist sonditoitu kulub Eikol ühes kuus 120 pudelit, mis tähendab perele igakuiselt rohkem kui 400-eurost väljaminekut.

Lastefond on Eikot aidanud sonditoidu soetamisel alates 2014. aasta suvest, hetkel vajab poisi perekond selles fondi tuge igakuiselt 170 euro ulatuses. Seega katab kampaaniaga kogunenud 1100 eurot Eiko poole aasta sonditoidu vajaduse.

Rohkem infot Lastefondi tegevuse kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews