1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Üleannetuse kampaaniat saab kampaanialehel toetada veel nädal aega
Üleannetuse kampaaniat saab kampaanialehel toetada veel nädal aega

Üleannetuse kampaaniat saab kampaanialehel toetada veel nädal aega

SA TÜ Kliinikumi Lastefond kutsub häid inimesi ja ettevõtteid toetama arendavaid teraapiaid vajavaid raskelt haigeid lapsi oma tänavuse põhikampaania Üleannetus raames, mille jaoks loodud spetsiaalne veebileht www.üleannetus.ee on annetamiseks avatud veel kuni 10. aprillini.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar täpsustab, et kampaanialehe sulgemine ei tähenda, et arendavaid teraapiaid vajavaid lapsi pärast seda enam fondi kaudu toetada ei saaks.

“Lastefond jätkab raskelt haigetele lastele arendavate teraapiate võimaldamiseks annetuste kogumist ka pärast 10. aprilli, kuid siis saab seda teha Lastefondi kodulehe vahendusel või pangaülekandega,” räägib ta. “Need, kes sooviksid oma annetust näha Eesti annetuskaardil Üleannetuse kampaanialehel www.üleannetus.ee ning osaleda ka koostööpartneri Redeem Nordicsi poolt väljapandud iPhone 7 loosis, siis see võimalus on avatud veel nädala jagu,” kutsub Saar üles.

Hetkel on kampaaniaga kogunenud arendavaid teraapiaid vajavate haigete laste toetuseks ligi 33 000 eurot, mis on 27% esialgselt seatud 120 000 euro suurusest eesmärgist.

“Seadsime eesmärgiks võrdlemisi suure summa, et näidata, kui suur on abivajadus. See toetussumma võimaldaks meil aidata kolme aasta jooksul ühe teraapia saamisel 35 last,” selgitab Saar. “Praegu toetame erinevate arendavate teraapiatega seotud kulude katmisel kokku 21 last 28 erineva teraapia saamisel, kuid arstidelt ja terapeutidelt saadud info põhjal on neid lapsi Eestis palju rohkem, kes igapäevatoimingutes paremini toimetulekuks arendavaid teraapiaid vajavad,” täpsustab ta.

Seni kogunenud annetussummaga saab fond toetada aasta jooksul 29 last ühe teraapia saamisel. Kuna Lastefondi poole on pöördunud aina rohkem peresid, kes oma raskelt haigele lapsele arendavate teraapiate võimaldamiseks abi vajavad, siis hetkel kogutud summast ei piisa, et kõiki arendavaid teraapiaid vajavaid lapsi järjepidevalt aidata.

Lastefond aitab raskelt haigeid lapsi kasvatavatel peredel tasuda lapse muusika- ja ratsutamisteraapia eest ning võimaldab nende ja lisaks ka füsio- ja tegevusterapeudi teenuse kättesaadavust ka kodutingimustest, kattes teenuse lisamahu, mida riiklikest vahenditest ei kompenseerita.

Erinevate teraapiatega on õigeaegse ja järjepideva sekkumise korral võimalik parandada lastel haiguse tõttu häirunud funktsioone ning tõsta lähtuvalt erivajadusest igapäevatoimingutes toimetulekut. Teraapiad mõjuvad raskelt haigetele lastele arendavalt ning parandavad nende seisundit. Arendavaid teraapiaid vajavate laste profiil on äärmiselt erinev – käitumishäirest sügava liikumispuudeni ning tihtilugu vajavad liitpuudega lapsed mitut erinevat teraapiat.

Kampaania on teoks saanud tänu loovagentuuridele Neway ja Newton, meediaagentuurile Vizeum, suursponsoritele Redeem Nordics ja Aasta Auto AS ning suurele hulgale teistele heasüdamlikele Eesti ettevõtetele. Lisaks toetas kampaania läbiviimist ka Hasartmängumaksu Nõukogu.

Head Uudised GoodNews