1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ÜLESKUTSE! Aita koguda raha naistekliiniku uue ultraheliaparaadi jaoks
ÜLESKUTSE! Aita koguda raha naistekliiniku uue ultraheliaparaadi jaoks

ÜLESKUTSE! Aita koguda raha naistekliiniku uue ultraheliaparaadi jaoks

ÜLESKUTSE! Aita koguda raha naistekliiniku uue ultraheliaparaadi jaoksTartu Tarbijate Kooperatiiv aitab koguda raha naistekliiniku uue ultraheliaparaadi jaoks ja kutsub ka sind aitama.

Homme saab alguse SA TÜ Kliinikumi Lastefondi ja Tartu Tarbijate Kooperatiivi (TTK) ühine heategevuskampaania „Uue elu heaks“, millega kogutakse raha uue ultraheliaparaadi soetamiseks TÜ Kliinikumi naistekliiniku perekeskusele.

Kampaania raames on kolme kuu jooksul kõigi Tartu Maksimarketite ja Konsumite kassades väikesed annetuspurgid, mille vahendusel saavad kõik soovijad anda aparaatide ostmiseks oma panuse.

TTK turundusdirektori Kaire Krevaldi sõnul otsustati Lastefondiga koostööd teha, et anda oma panus lähikogukonna laste heaolu tagamisse.

„See on teema, mis puudutab kõiki tartlasi ja lähiümbruse elanikke ning kes siis veel peaks Tartu lapsi toetama kui mitte Tartu ettevõte?“ leiab ta.

Krevald lisab, et valdkond on erilise tähtsusega ka Eesti rahvastiku kiire vananemise tõttu, mistõttu on kõik järelkasvuga seotud teemad väga olulised.

„Soovime õla alla panna, et ultraheliaparaat saaks perekeskusele soetatud võimalikult kiiresti ning rasedate uuringute läbiviimine oleks võimalikult mugav,” lisas ta.

TÜ naistekliiniku ülemämmaemand Pille Teesalu selgitab, et perekeskus vajab uut ultraheliseadet nii oma asetuse kui töökoormuse suurenemise tõttu: „Perekeskuse ämmaemandate vastuvõtud toimuvad alates 2011. aastast ning nende arv suureneb pidevalt. Samas paiknevad keskuse kabinetid erinevates korpustes. Et saaksime pakkuda vajalikus mahus teenust ning ei peaks oma patsiente jooksutama ega raskeid ja õrnu aparaate edasi-tagasi transportima, vajaksime lisaaparatuuri.“ Ta lisab, et ultraheliseade on vajalik raseduse tuvastamiseks patsiendi esmasel vastuvõtul ämmaemanda juurde olles ainuke tänapäeval rasedust kinnitav uuring. „See annab võimaluse koheselt määrata ka raseduse suurust ja loote südametegevuse olemasolu, mis on eriti olulised raseduse jälgimisplaani koostamiseks andes kinnitust, et rasedus on alanud hästi,“ ütleb Teesalu.

UH-aparaat on küll planeeritud naistekliiniku käesoleva aasta eelarvesse, kuid mitmete teiste seadmete ootamatu väljavahetamise vajaduse tõttu lükati selle ostmist edasi. Ühe seesuguse seadme orienteeruv hind on 21 000 eurot. Lastefond tasub seadme maksumusest 50%, ülejäänud summa katab SA TÜ Kliinikum.

ÜLESKUTSE! Aita koguda raha naistekliiniku uue ultraheliaparaadi jaoks2

Head Uudised GoodNews