1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ülikooli Spordiklubi korraldab taas Lastefondi toetuseks laste spordivõistluse
Ülikooli Spordiklubi korraldab taas Lastefondi toetuseks laste spordivõistluse

Ülikooli Spordiklubi korraldab taas Lastefondi toetuseks laste spordivõistluse

Lastefond14. detsembril toimub teist aastat järjest TÜ Akadeemiline Spordiklubi (TÜ ASK) eestvedamisel heategevuslik kergejõustiku jõuluvõistlus, mille osavõtutasust saadud tulu annetatakse SA TÜ Kliinikumi Lastefondile. Tänavu toetatakse liigesehaigete laste ravivesivõimlemist.

Üritus toimub 14. detsembril algusega kell 11.00 Tartu Ülikooli spordihoones. Heategevuslikul kergejõustikuvõistlusel on oodatud osalema kõik kuni 13-aastased noored spordisõbrad. Mõõtu võetakse 30 m ja150 m jooksudistantsidel ning kaugushüppes. Võistluse osavõtutasu on 1 euro ning eelregistreerimine on avatud kuni 9. detsembrini. Täpsem info registreerimise ja võistluse korralduse kohta on leitav TÜ ASKi kodulehelt: http://sport.ut.ee/events/d-e-c-jouluvoistlus-lastele/.

Kogu osalustasust saadud tulu annetatakse TÜ Kliinikumi Lastefondile, et toetada lapseea liigesepõletikuga laste ravivesivõimlemist. Regulaarne veetreening on liigesehaigete laste ja noorte jaoks heaks võimaluseks saada füüsilist koormust, see aitab säilitada ning parandada ka liigesliikuvust, lihasjõudu ja vastupidavust. Projektist lähemalt: http://lastefond.ee/lastefondist/kaimasolevad-projektid/kaimasolevad-toetusprojektid/ravivoimlemine.

TÜ Akadeemilise Spordiklubi juhatuse esimehe Harry Lembergi sõnul on liigesehaigete laste toetamine koostöös Lastefondiga võimalus anda oma panus nende abistamiseks, kes tahaksid aktiivsemalt liikuda ja sportida, kuid kel tervise tõttu ei ole see kahjuks (veel) võimalik. „Meie soov on lastele juba varakult oma eeskujuga õpetada, et nõrgemaid tuleb aidata ning jõulud on heategude aeg,“ ütles ta.

Võistlejatele on kaasa elamas ka Lastefondi maskott Mõmmik, kellega koos on end soovi korral võimalik fotole jäädvustada. Lisaks on fondi vabatahtlikud on spordihoonesse üles seadnud jõulukontori, kus sümboolse annetuse eest on võimalik kõigile lähedastele ja tuttavatele ilus jõulukaart saata.

Üritust toetavad Axinom Eesti OÜ, Saku Õlletehase AS, City Motors ning Premia Foods AS.

TÜ Akadeemiline Spordiklubi korraldas Lastefondi toetuseks heategevusliku laste spordivõistluse ka möödunud, 2012. aastal. Siis koguti raha Tartu Ülikooli Kliinikumi laste ja noorukite arendus- ja taastusravi keskusesse kõnnirakmete ostuks.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Kolmeteistkümne tegevusaasta jooksul on kogutud üle 1 miljoni euro annetusi ja toetatud hulganisti abivajajaid.

Head Uudised GoodNews