1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Urmas Sõõrumaa uuendas kingitusena Tallinna Laagna gümnaasiumi ujula
Urmas Sõõrumaa uuendas kingitusena Tallinna Laagna gümnaasiumi ujula

Urmas Sõõrumaa uuendas kingitusena Tallinna Laagna gümnaasiumi ujula

Tallinna Laagna gümnaasiumi 750 õpilast ja lähikoolide noored saavad nüüdsest ujumistundides supelda kaasaegses nelja rajaga ja 25 meetri pikkuses basseinis, mille uuendas kingitusena Urmas Sõõrumaa haldusettevõte Vivatex Holding.

Pealelõunastel aegadel avatakse ujula Tallinna linna tasustatavatele spordiklubidele ja linnarahvale üksikpileti alusel.

Kaasaegse basseini võimalusi tähistas täna Laagna gümnaasium koos Urmas Sõõrumaa, Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti, Lasnamäe linnaosa vanema Maria Jufereva-Skurotovski, Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi ja Eesti Ujumisliidu Presidendi Karol Kovaneniga.

Urmas Sõõrumaa sõnul on tal väga hea meel spordirajatise valmimise ja selle üle, et õpilased saavad värskelt renoveeritud ujulas tegeleda sedavõrd kasuliku spordialaga nagu ujumine. “Antud ujula korda tegemisega astume ühe sammu võrra lähemale Eesti Olümpiakomitee juures käivituva programmi eesmärkidele, mille järgi saavad lapsed kohustusliku valikainena tegeleda spordiga, olenemata perekonna rahalistest võimalustest või kodusest olukorrast,“ ütles Sõõrumaa.

Koolile loodud võimaluste üle avaldas suurt heameelt ka Laagna gümnaasiumi direktor Urmas Sadam.

“Meie ümber on kriitiline hulk inimesi, kes peavad liikumist ja sporti laiemalt igapäevaelu osaks. Ma arvan, et meie koolis on täna olemas vajalikud tingimused spordi tegemiseks ning lisaks ka head õpetajad ja treenerid, kes annavad lastele tuule tiibadesse nende edasisel sportlasteel. Usun, et liikuma kutsuva koolina anname lastele kaasa ka elukestva hea harjumuse, milleks on liikumisharjumus,” lausus Sadam.

Pärast sõnavõtte hakkasid ujumises rekordit püüdma Eesti ujumisparemikku kuuluvad sportlased Spordiklubist Garant. Basseini rekordi püstitas kompleksujumises Nikita Tsernõssov ajaga 59,41, kuid kooli ujumisrekord kuulub siiski Laagna gümnaasiumi vilistlasele Daniel Zaitsevile.

 

Projekti maksumusega ligi 600 000 eurot rahastanud Vivatex Holding on koolide remondi ja haldamisega tegelev ettevõte.

Head Uudised GoodNews