1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vaata galeriid! Heategevuspäev tõi Mäe asenduskodu lastele palju üllatusi ning rõõmu
Vaata galeriid! Heategevuspäev tõi Mäe asenduskodu lastele palju üllatusi ning rõõmu

Vaata galeriid! Heategevuspäev tõi Mäe asenduskodu lastele palju üllatusi ning rõõmu

img_8809Kui Tartu Mäe asenduskodu noored möödunud laupäeval Tallinnasse viidi, ei teadnud nad, kuhu täpselt minnakse, neile öeldi vaid, et pealinna ja spordiriided kaasa. Üllatusreis aga viis lapsed sushirestorani Sushi Cat, kus õpiti sushivalmistamist. Sellele lisaks korraldas restoran neile rohkelt lisaüllatusi, nagu näiteks Artjom Savitski esinemise, mille juures läks noortele kõige rohkem peale laul “Valin ise oma tee”, eriti selle üks sõnumitest “mul on kopp ees”.

“Väga hea tunne on, kui laul kõnetab nii paljusid,” ütles seepeale Artjom. Krossisõitja Indrek Mägi rääkis lastele oma spordikarjääri kujunemistest ja valikute tegemisest elus ning siis toimus eratrenn Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemias Kevini enda juhendamisel. Kuna Indrek Mägi on sellise joogibrändi nagu Froosh saadik, siis said lapseks kingituseks Frooshi jooke ja smuutisid.

Indrek Mägi rääkis, et puutub sportlasena heategevusega kokku seetõttu, et ka spordis on tema ümber palju toetajaid, kes usuvad temasse ja kelleta oleks raske midagi saavutada. Seepärast ta ei kõhelnudki, kui Sushi Cati esindaja ja ettevõtmise autor Nelli O`Connel teda kaasa lööma kutsus. Indreku sõnul saab ta hästi aru ütlusest, et suurim rõõm on teistele midagi anda. “Kui seda teed, tahaksid midagi veelgi enamat teha,” annab ta edasi abistamistunde. “Lastele rääkimine on väga motiveeriv, eriti nende vahetu naer seejuures.“ Krossisõitja on ka Frooshi brändi koostööpartner ning ta lisab, et julgeb nende toodangut lastele soovitada, sest see on puhas, looduslik ja lisaaineteta, bränd on vastutustundlik ja kuna sportlasel on endalgi teatud allergiad, siis saab ta nende jooke tarbida.

img_9071

Frooshi esindaja Piret Pormeister rääkis, et tegemist on puuviljasegusid tootva Rootsi ettevõttega, kelle poliitika on sotsiaalselt vastutustundlik, ühiskonnale antakse tagasi omapoolne panus ja üheks eesmärgiks on kasvatada noortes tarbijateadlikkust. Frooshil on farmid 16 riigis üle maailma, tehased, kus leiavad tööd kohalikud, kes saavad seal õiglase tasu ning võimaluse vaesusest pääseda. Muuseas ei pane Froosh oma toodangut plastpakenditesse, mis võiks segudele kahjulikke aineid lekitada, selle asemel kasutatakse klaastaarat.

Eesti Asenduskodu Töötajate Liidu Lõuna piirkonna juht Marina Sepp selgitas, et Sushi Cati toodi grupp Tartu Mäe asenduskodu noori, kes on ühest kolmest noorteperest, noored, kes õpivad gümnaasiumis või on valinud kutseõppe ning on aktiivsed, ettevõtlikud ja rõõmsameelsed noored inimesed. Mäe asenduskodu kasvataja Lya Kärbis lisas, et kaasa võeti need noored, kes on saavutanud midagi enda jaoks. Sushi Catis said nad selle roa valmistamise kogemuse ja trennis õppisid midagi uut, sest raske koolitöö kõrvalt käivad vaid vähesed neist trennides.

img_9169

Taipoksitreener Kevin Renno sõnul jäi ta noortega rahule, sest näha oli, et vähemalt pooled on spordiga aktiivselt tegelenud. Ürituse korraldanud Sushi Cati omanik Olavi Eerma arvab, et sport on noortele oluline, et nad ei istuks vaid telefonis, võitluskunstid aga arendavad koordinatsiooni, lisavad füüsilist jõudu, soodustavad tervislikke eluviise ja lisaks leiab trennis alati sõpru.

Sushi Cati esindaja ja ettevõtmise autor Nelli O`Connel rääkis, et idee tekkis ühest Haiba lastekodule korraldatud heategevusüritusest, kus ta kaasa lõi ja mis pani teda mõttele korraldada sama ka sushirestorani poolt. “Sushi Cati suund on aidata, kui näeme, et keegi vajab abi,” rääkis ta. Ettevõte aitab näiteks sportlasi ja seda just toidu poolelt, sest nemad vajavad vitamiine, kalaroad sisaldavad neid, aga kala on teadupärast kallis.

img_9457

Sushi Catis käinud tunnistasid, et elamusi oli palju, meeldisid üllatused ja sushi tegemine ning see, et kõike sai tehtud koos oma noortepere liikmetega. Paljudele varem sushi ei meeldinud ja üllatuseks oli seegi, et seda saab teha ka kanaga.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews