1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jääkaru uus kodu
  4. VAATA HIIGELGALERIID! Valgete karude päästmissõnum jõudis piirilinna Narvasse
VAATA HIIGELGALERIID! Valgete karude päästmissõnum jõudis piirilinna Narvasse

VAATA HIIGELGALERIID! Valgete karude päästmissõnum jõudis piirilinna Narvasse

Foto: Kalev Lilleorg
Foto: Kalev Lilleorg

Kui sageli on kuulda, et Ida-Virumaa suurim linn Narva elab justkui muust Eestimaast eraldi, siis möödunud laupäeval olnuks nii öelda kohatu — piirilinna jõudis Tallinna Loomaaiast alguse saanud kampaania “Jääkaru uus kodu”, et jagada narvakatega muret loomaaia jääkarude saatuse pärast.

Fama kaubanduskeskusesse kogunenud inimeste ette astusid kampaania eestvedaja Veronika Padar, linnapea Tarmo Tammiste, Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal, giid ja zooloog Aleksei Turovski ning skulptor Tauno Kangro töötoas said voolimishuvilised meisterdada. Meisterdamistuba osutuski lastele ürituse popimaks kohaks ning palju tähelepanu pälvis ka vokaalansambel Shans oma lustliku jääkarulauluga. Jutuks oli nagu ikka valgetele karudele loomväärsete elutingimuste loomine, narvakad said endale selle mure teadvustatud ning nad andsid osalemisega oma panuse sellesse, et juba sel suvel hakkab jääkarude uus kodu kerkima. Korjanduskast jääb Fama keskusesse aasta lõpuni.

Foto: Kalev Lilleorg
Foto: Kalev Lilleorg

Projekti lõppu pole siiski veel ette näha, sest hoolimata Tallinna linna abikäest ja paljude annetajate toetusest on osa raha veel puudu. Üks on siiski kindel — jääkarud jäävad Tallinna, saavad uue kodu ja selles löövad kaasa ka Narva inimesed.

VAATA VIDEOT!

VAATA HIIGELGALERIID!
Fotod: Kalev Lilleorg

Head Uudised GoodNews