1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VAATA MARKKO MOISARI VIDEOLUGU! Täna ilmub raamat „Meie kõigi lapsed. SOS Lasteküla väikeste ja suurte lood“
VAATA MARKKO MOISARI VIDEOLUGU! Täna ilmub raamat „Meie kõigi lapsed. SOS Lasteküla väikeste ja suurte lood“

VAATA MARKKO MOISARI VIDEOLUGU! Täna ilmub raamat „Meie kõigi lapsed. SOS Lasteküla väikeste ja suurte lood“

KUTSE raamatuesitluseleTäna, lastekaitsepäeval, jõuab raamatupoodidesse SOS Lasteküla ja kirjastuse Pilgrim koostöös valminud heategevuslik raamat „Meie kõigi lapsed. SOS Lasteküla väikeste ja suurte lood“, kus räägivad oma isikliku loo laps, ema, psühholoog ja paljud teised, kelle lood on tihedalt põimunud lastekülla sattunud laste eludega.

„Kui lapsega on juhtunud see väga halb lugu, et tal ei ole hoolitsevaid vanemaid, siis ta ei jää maailma üksi. See oli ilus avastus, kui palju jätkub inimestel armastust tegelikult täiesti võõrastele lastele,“ ütleb raamatu toimetaja ja kaasautor Inge Pitsner. SOS Lasteküla 20 tegevusaasta jooksul on kogunenud nii palju lugusid, mis võiksid puudutada kõiki, kellele läheb korda lapse käekäik, kes on jäetud juba varajases eas maailma ihuüksi ja kaotanud turvatunde. Raamat aitab mõista, mida vajab vanemliku hooleta jäänud laps, et usaldada taas enda ümber olevaid inimesi ja elu ning liikuda edasi, vaatamata katsumusterohkele minevikule.

Raamatu esikaasRaamatut esitletakse 3. juunil algusega kell 18 Viru keskuse Rahva Raamatus, kus leiab aset vestlustund raamatu tegelastega.

Tegemist on heategevusliku projektiga, iga raamatu ostuga toetatakse SOS Lastekülade peresid. Raamat on müügil kõigis Rahva Raamatu, Apollo, Muusa, Selveri, Maksimarketi, Prisma Peremarketi ja Konsumi kauplustes. Samuti saab raamatut osta SOS Lasteküla veebipoest.

„Ma tahan, et oleksin olnud sinu kõhus,“ ütleb nelja-aastane poiss oma SOS emale. Kõige lihtsam on vastata, et see ei ole võimalik, sest sa olid teise tädi kõhus. Aga see ema ei vasta nii. Ta sätib poisi oma suure-suure kampsuni sisse vastu enda kõhtu ja rinda ning kõnnib lapsega nõnda iga päev, tehes samas oma toimetusi. Laps on mõnusalt selles pesas, nagu mõned loomalapsed on kukrus, kuulates ema südametukseid. Ühel päeval ütleb laps: „Mul on tunne, et järgmine nädal ma sünnin.“ Ja järgmine nädal saabubki see hetk: „Nüüd ma hakkan sündima!“ Ema võtab lapse kampsunipesast välja ja asetab mähkimislauale, mille SOS isa oli selleks otstarbeks teinud. Vanemad mähivad lapse korraks teki sisse nagu imikut ikka mähitakse ja ema võtab ta sülle nagu vastsündinu… „Ma arvan, et selle lapse hing sai rahu,“ ütleb aastakümneid psühholoogi ja asendusvanemate nõustajana tegutsenud Maie Salum. /…/

*Katkend raamatust „Meie kõigi lapsed. SOS Lasteküla väikeste ja suurte lood“

Raamatu ilmumisele aitasid kaasa Tolaram Foundation ja Stora Enso Eesti AS.

VAATA MARKKO MOISARI VIDEOLUGU!

VAATA MEELIS KUKE VIDEOLUGU!

Head Uudised GoodNews