1. Avaleht
  2. Aitäh elule
  3. Vaata videot! Alen Veziko üleskutse aidata autismihäirega inimesi: mina soovin neid aidata! Aidake teie ka!
Vaata videot! Alen Veziko üleskutse aidata autismihäirega inimesi: mina soovin neid aidata! Aidake teie ka!

Vaata videot! Alen Veziko üleskutse aidata autismihäirega inimesi: mina soovin neid aidata! Aidake teie ka!

alen-vezikoKas te teadsite, et igal 50. lapsel diagnoositakse autism ja 75 protsendil neist kaasneb sellega ka vaimupuue? Need on inimesed, kes vajavad igapäevaselt abi, hoolt, järelvalvet ja tugiisikut. “Aitäh elule!” on Tallinna Televisiooni esimene heategevusprojekt ja selles löövad kaasa tuntud muusikud, kelle seas on ka laulja ja laulukirjutaja Alen Veziko. “Mina soovin neid aidata! Aidake teie ka!” on Aleni sõnum, saadetud laulusõnadest “Need sõnad ei ole öeldud ainult tuulde!”

Aleni jaoks pole heategevus võõras teema ja vähemalt 5-6 kontserti aastas on tal mingil moel olnud sellega seotud. Muusiku sõnul on talle alati sobinud teemad, kui heategevus on olnud seotud lastega või puuetega inimestega, ning neid teeb ta hea meelega kaasa ka tulevikus.

“Olen autistidega mingil määral kokku puutunud, meil on ka perekonna lähedal üks inimene, kes on autist,” räägib Alen. “See on väga keeruline teema, kuidas hakkama saada, eriti kui vanematel on autistlik laps, see nõuab tohutut pingutust.”

alen-veziko2

Saade oli muusiku arvates ilus mõte teadvustada probleemi, et ühiskond mõistaks rohkem neid inimesi, kes on pisut teistsugused. “See saade täidab täidab selle eesmärgi kindlasti, sest üks asi on raha kogumine, teine aga teadvustamine, millised erivajadustega inimesed meie ümber on,” usub Alen.

Saade “Aitäh elule!” on Tallinna Televisiooni eetris kolmapäeval, 21. detsembril kell 21.20 ning lisaks autismispektri häirega inimeste probleemide tutvustamisele toetatakse sellega ka Autistika Keskuse arendamist ja laiendamist.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk Ajakirjanik