1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jääkaru uus kodu
  4. VAATA VIDEOT! Karutüdruk Nora kutsub maailma päästma
VAATA VIDEOT! Karutüdruk Nora kutsub maailma päästma

VAATA VIDEOT! Karutüdruk Nora kutsub maailma päästma

Loomaaia Sõprade Selts ja MediaMarketing
Foto: Kalev Lilleorg

Laupäeval Tartumaal Äksis Jääaja Keskuses toimunud Jääkaru Päeval esitleti värskelt valminud videot, mis tutvustab projekti “Jääkaru uus kodu.”

Selles ligi 7-minutilises salvestuses räägib oma elust ja muredest lapsehäälne kaheaastane karutüdruk Nora, Tallinna Loomaaia jääkarude tegemistest ja ajaloost ning uuest, peatselt reaalsuseks saavast polaariumist jutustab populaarne loomaaia direktor Mati Kaal, projekti tutvustab selle eestvedaja Veronika Padar ja looduses elavate jääkarude probleemid toob avalikkuse ette loomaaia giid Aleksei Turovski.

Paljusid häid inimesi ühendav projekt on saanud erinevaid kanaleid pidi suuri annetusi ning peamise, 2,5 miljoni suuruse rahasüsti on teinud Tallinna linn. Avara polaariumi ehitus algab juba sel aastal ja valgete mõmmikute kolimine nende looduslikku eluala meenutavasse uude kodusse on kavandatud 2017. aasta jaanipäevaks.

Kogu projektilugu algas mõne aasta eest, kui kaks naist jäid loomaaias jääkarude puuri ette seisma ja ega suutnud sealt lahkuda ilma, et oleks peas valmis mõelnud plaani, kuidas kitsikuses elavaid jääkarusid aidata. Nii sai alguse päästeaktsioon, mis on komistamiskividest hoolimata saanud eduka stardi ja kogu selle aja on selle eesotsas seisnud Veronika Padar. Tähtsaimaks tulemuseks on see, et Nordi, Friidat ja Norat ehk siis Tallinna loomaaia karuperet ei ähvarda enam siit ära viimine.

Lõpetuseks pöördub Eestimaa ja kogu maailma inimeste poole mures jääkarutüdruk Nora koos armastatud loodusemees Aleksei Turovskiga, kes toob välja kolm võimalust, kuidas maailma jääkarude päästmisele kaasa aidata: kustutage liigne valgus ja hoidke elektrit kokku, kulutage vähem tarbimisega kliimat soojemaks tegevat kütust ja mis isegi kõige tähtsam, hoidke oma süda ja mõistus avatud jääkarude muredele.

PALUN AITA SINA KA!

  • Kustutage liigne valgus
  • Kulutage vähem kütust 
  • Hoidke oma süda ja mõistus avatud jääkarude muredele

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews