1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vabaduse väljakul toimub Heateo päev
Vabaduse väljakul toimub Heateo päev

Vabaduse väljakul toimub Heateo päev

Eesti lionspiirkond korraldab 12. oktoobril Vabaduse väljakul traditsioonilise Heateo päeva, kus kell 11-16 toimuval laadal kogutakse vabatahtlikke annetusi abivajajate toetuseks.

Laadal müüakse mitmesuguseid küpsetisi, võileibu, suitsutatud tooteid, alkoholivabu sooje jooke, aiasaadusi, lilli, kuivatatud teesid, hoidiseid, sinepit, mänguasju, sporditarbeid, jalanõusid, käekotte, kriiditahvleid ja muud laadakaupa. Ei puudu ka kontserdid, õnneloos ja laadakarusell, enda võimeid saab proovida veloergomeetril.

Oma nõusoleku esinemiseks on andnud laulja lion Erich Krieger ja meesansambel “Kuldne õhtupäike”. Uusimaid mudeleid tutvustavad automüüjad Moller Auto ja Topauto.

Heateo päeval saavad kõik soovijad teha annetusi abivajajate toetuseks, saades vastu kas mingi omavalmistatud suveniiri või näiteks lõigu omavalmistatud küpsetisest. Samas saab ka informatsiooni ülemaailmse heategevusorganisatsiooni eesmärkidest ja tegevusest Eestis.

Eesti Kuulmispuudega Laste Vanemate Liidu presidendi ja lionsklubi Tallinn Kristiine liikme Toomas Sepa sõnul on sel päeval Vabaduse väljakul väljas 15 telki, kus erinevad lionsklubid pakuvad müügiks kas omavalmistatud roogasid või suveniire. Nii näiteks on Kristiine klubi väljas kuulmis- ja nägemispuudega lapsi õpetava Heleni kooli laste poolt valmistatud ainulaadsete suveniiridega. Saadud annetustest toetataksegi selle kooli laste huvitegevust.

Heateo päev on üleriigiline lionsite iga-aastane suursündmus, mis lisaks kogutavatele annetustele väärtustab lionismi ja näitab, et üheskoos saab teha suuri tegusid. Heateo päeva üritused toimuvad deviisi all “Unistused teoks”.

Head Uudised GoodNews