1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vabatahtlik ja õhinapõhine aktsioon “Tule, teeme Tillut!”
Vabatahtlik ja õhinapõhine aktsioon “Tule, teeme Tillut!”

Vabatahtlik ja õhinapõhine aktsioon “Tule, teeme Tillut!”

Foto: erakogu

Täpselt nii veider üleskutse lepatriinuvärvilistel plakatitel on kulutulena Põlvamaal levima hakanud. Millega tegu?
“Tegu on ühe suure vabatahtlikkuse alusel ja õhinapõhiselt toimuva aktsiooniga,’’ räägib talupoe perenaine Eve Veski. “Ootame kõiki huvilisi, kes soovivad käed külge lüüa Põlva ühe omanäolisema kohviku valmimises.”

Alguse sai kõik sisekujundaja konkursist, mille võitis OÜ Indoors 15 aastase staažiga sisekujundaja Janne Maal. Janne palvel antakse töötasuks pakutud igapäevane tasuta kook ja kohvi mõnele kliendile, kes vastutasuks kirjutab paar rida endast ja kohvikust raamatusse, mille Janne lõpuks endale saab.

“See, et kohviku sisekujundus valmiks töötubade vormis ning kõik huvilised saavad sellesse oma panuse anda, oli ka üks Janne suurepärastest ideedest, mis mulle tohutult imponeeris ning mõtted kohe liikuma pani,” räägib perenaine Eve.

Tänaseks on sellest projektist välja kasvanud mitmetahuline aktsioon, mis hõlmab endas vanavara taaskasutusse toomist, töötube kohviku kujundamisel, koduseid töid sisekujunduslike elementide valmistamisel ning võimalik, et sellest lahedast tegemisest valmib ka üks film.

Projektis “Tule, teeme Tillut!” on kasutust leidnud kõik talupoe pererahvale olulised aspektid nii taaskasutuse, ühistegemise, vabatahtliku panuse kui ka “kastist väljas” mõtlemise osas. Ning põhiline on, et põnev oleks!

Head Uudised GoodNews