1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VABATAHTLIKUKS! Rio 2016 olümpiamängude korralduskomitee ootab taotlusi vabatahtlike konkursile
VABATAHTLIKUKS! Rio 2016 olümpiamängude korralduskomitee ootab taotlusi vabatahtlike konkursile

VABATAHTLIKUKS! Rio 2016 olümpiamängude korralduskomitee ootab taotlusi vabatahtlike konkursile

Rio 2016 olümpiamängude korralduskomitee ootab taotlusi vabatahtlike konkursileRio olümpiamängude korralduskomitee kuulutas välja rahvusvahelise konkursi Rio olümpiale 70 000 vabatahtliku abilise leidmiseks.

Olümpiamängud saavad suuresti teoks tänu kümnetele tuhandetele vabatahtlikele, kes abistavad kõiges alates sportlaste transpordist lennujaamast olümpiakülla kuni paberitööni võistluskeskuse sekretariaadis.

EOK president Neinar Seli julgustab kõiki, kes tunnevad, et sport on neile südamelähedane, ja kes tahaksid osa saada olümpiamängude melust, vabatahtlikuks kandideerima. „Vabatahtlikud abilised koos sportlaste ja korraldajatega moodustavadki ühise olümpiapere, kes kannavad edasi olümpiamängude vaimu ja väärtusi,“ ütles Seli.

Viimastel Sotši taliolümpiamängudel tegutses vabatahtlikuna kümmekond Eestist pärit inimest. Üks neist oli Eesti Suusaliidu sekretär Ülle Viinapuu, kes oli abiks murdmaasuusatamise võistluskeskuse sekretariaadis. „See, kui saad olla millegi nii suure realiseerimise juures, on uskumatu tunne. Lisaks on võimalus suhelda nii paljude erinevate rahvastega. Seda kindlasti ei tasu karta, et hakkama ei saa,“ rääkis Viinapuu.

Endine orienteeruja Lea Korem oli Sotši olümpial vabatahtlik abiline Eesti delegatsiooni juures, hoolitsedes selle eest, et meie iluuisutajate igapäevaelu sujuks ladusalt.

„Vabatahtlikuks olemine võimaldas mulle tohutult palju suhtlemist, huvitavaid kohtumisi, senikogemata elamusi ja uusi sõpru. Sain näha minu jaoks seni vaid võistlusdressis ja kiivriga uiskudel ja suuskadel liikunud sportlasi reaalsete inimestena. Sain nosida Big Maci koos naiste 30 km medalikolmikuga, norralannade Marit Björgeni, Therese Johaugi ja Kristin Steiraga, meisterdada Vene suveniire koos Saksa kelgutaja Marion Theesiga, aidata Rootsi freestyle-suusatajal Anna Holmlundil leida õiget bussipeatust,“ kirjeldas Korem.

Vabatahtlikuks abiliseks Rio suveolümpiamängudele saavad kandideerida kõik, kes 2016. aasta maiks on vähemalt 18 aastat vanad ja kellel on omandatud põhiharidus.

Taotluste esitamise tähtaeg on 15. november 2014.

Lisainfot vabatahtlikuks kandideerimise kohta saab mängude ametlikult kodulehelt http://www.rio2016.com/volunteers/

Head Uudised GoodNews