1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiravifond „Kingitud elu” jätkab 37-aastase naise eduka ravi toetamist
Vähiravifond „Kingitud elu” jätkab 37-aastase naise eduka ravi toetamist

Vähiravifond „Kingitud elu” jätkab 37-aastase naise eduka ravi toetamist

Vähiravifond-„Kingitud-Elu“-toetab-55-aastase-pereisa-võitlust-vähiga1Vähiravifondi „Kingitud elu” nõukogu otsustas jätkata 37-aastase tallinlanna Natalja toetamist võitluses emakakaelavähiga. Detsembris aitas fond naisel kätte saada ravimi Avastin (bevatsizumab) esialgu kolmeks kuuks, tasudes selle eest toona 4500 eurot. Ravim mõjus Nataljale hästi, mistõttu jätkas fond nüüd selle finantseerimist ka järgmiseks kolmeks kuuks samuti 4500 euro ulatuses.

Natalja võitleb vähiga juba teist aastat. Bioloogilist ravimit Avastin on ta saanud koos keemiaraviga ning tulemused on head. Ehkki Natalja ise enam lapsi ei saa, unistab ta täiskasvanud tütre emana vanaemaks saamisest.

“Fondi tegevuse juures ei ole midagi rõõmustavamat kui see, kui inimene saab ravimi, mis toimib ja reaalselt tervendab. Ning me saame selle mõjusda mõjusat ravi heade annetajate abiga edasi rahastada – ühe kurnavatest raviprotseduuridest muserdatud inimese juhatada helgemasse ja päikeselisemasse kevadesse,” ütles vähiravifond “Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu. “Soovime Nataljale jätkuvat paranemist. Tagame, et ta ei pea muretsema oma rahakoti seisu üle tulemuslikus võitluses raske haigusega. Ning ootame kannatamatult päeva, mil haigekassa Natalja ravi enda kanda võtab.”

Avastini kasutatakse mitmete vähipaikmete ravis, muuhulgas näiteks käärsoole-, pärasoole-, kopsu- või rinnavähi ravimiseks. Tavaliselt on see üks ravikomponent mitmest. Haigekassas ja sotsiaalministeeriumis on pikemat aega arutatud Avastini kompenseerimise võimalusi, ent täna see vähemasti Natalja vähitüübi puhul soodusravimite alla ei kuulu.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ (www.kingitudelu.ee)  on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik ja tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Rita Rätsepp ja suhtekorraldaja Janek Mäggi.

Head Uudised GoodNews