1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiravifond
  4. Vähiravifond kogus mullu rekordilised 2,7 miljonit eurot
Vähiravifond kogus mullu rekordilised 2,7 miljonit eurot

Vähiravifond kogus mullu rekordilised 2,7 miljonit eurot

Eelmisel aastal purunesid vähiravifondi jaoks kõik rekordid: aasta jooksul lisandus fondi 2,7 miljonit eurot ehk keskmiselt ligi 2 eurot iga Eesti inimese kohta ja fond sai toetada ligi 300 inimese ravi.

Aasta varem oli abisaajaid kolm korda vähem ja annetusi miljoni euro võrra vähem. Kokku panustas vähiravifond 2018. aastal Eesti inimeste tervisesse 2,4 miljonit eurot, mis on ligi 7 protsenti Eestis vähiravimitele kuluvatest summadest.

Kokku panustas vähiravifondi mullu hinnanguliselt üle 100 000 Eesti inimese ja ettevõtte. Fondi vabatahtlikud kogusid annetusi ligi 200 üritusel, mille külastajad panustasid spontaansete annetustena üle 211 000 euro.

Täna tähistab vähiravifond Kingitud Elu 5. sünnipäeva. Viie aastaga on fond kasvanud nullist Eestis suurimaks heategevusfondiks, mis on seni toetanud ligi 550 inimese ravi ja kogunud annetustena üle 6,1 miljoni euro.

„Vähk on haigus, mis ei vali. See on Eestis surmapõhjuste tipus. Sellesse haigestuda võib igaüks. Vähiravifond on saanud rahvaliikumiseks, mis ei jäta kedagi hädavajaliku ravi ja lootuseta. Oleme rohkearvuliste annetajate toel saanud kinkida kõikidele fondi sihtgruppi kuuluvatele abivajajatele lootuse, võimaluse proovida parimat ravi, võimaluse elada või isegi terveks saada. See on täna suurim tänupõhjus: Eesti inimesed on lihtsalt imelised. Oleme sidunud Eesti ühiskonna üheks tervikuks,” rääkis fondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Fondi nõukogu liikme ja Ida-Tallinna keskhaigla onkoloogi Kristiina Ojamaa sõnul täidab vähiravifond meie ühiskonnas mitut rolli. „Fond on tugevalt juhtinud tähelepanu olukorrale, et kõigile ei piisa haigekassa rahastatud võimalustest. Me ei ole rikas riik ja meil on suuri probleeme meditsiini rahastusega. Lisaks aitab fond inimestel uskuda teaduspõhisesse meditsiini ja paneb uurima teaduspõhiseid ravivõimalusi,“ lausus Ojamaa.

Tänavsuu sõnul on fondi eesmärk kindlustada ka 2019. aastal kõikidele abivajajatele hädavajalik ravi ja võimalus elada. Selleks kutsub fond kõiki Eesti inimesi üles fondi toetama kasvõi 1-eurose püsiannetusega.

Fondi registreerisid 5. veebruaril 2014. aastal vähiga võidelnud ajakirjanik Hille Tänavsuu, tema poeg Toivo Tänavsuu ja Janek Mäggi.

Täna kogunevad fondi vabatahtlikud, tegevtiim, toetajad, fännid ja abisaajad Tallinnasse tänuõhtule, kus vaadatakse viiele aastale tagasi ja tutvustatakse tulevikuplaane.

Head Uudised GoodNews