1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VAJALIK SAMM I Tallinn andis Linnapoe ruumid Toidupanga kasutusse
VAJALIK SAMM I Tallinn andis Linnapoe ruumid Toidupanga kasutusse

VAJALIK SAMM I Tallinn andis Linnapoe ruumid Toidupanga kasutusse

Tallinna linnavolikogu nõustus tänasel istungil andma tegevuse lõpetanud Linnapoe (LIPO) ruumid koos müümata jäänud toidukaubaga tasuta Toidupanga kasutusse.

Tallinna linnavolikogu linnavarakomisjoni esimehe Leonid Mihhailovi sõnul on tegemist vajaliku sammuga, mis lähtus avalikust huvist ning ka vajadusest leevendada eriolukorra mõjusid, et Toidupangal oleks abivajajaid võimalik rohkem aidata. „Tallinna Toidupangal on oluline ühiskondlik ja heategevuslik roll toetada toimetulekuraskustes ja puudust kannatavaid inimesi toiduabiga ning aidata vähendada toidu raiskamist,“ märkis Mihhailov. „Toidupank võtab vastu toitu poodidelt, tootjatelt, maaletoojatelt ja teistelt ning nii jõuavad paljud varasemalt hävitamisele läinud toidukaubad sinna, kus neid reaalselt vajatakse. Iganädalaselt antakse toiduabi üle 3000 tallinlasele, lisaks jagab Toidupank kaks korda aastas Euroopa Liidu toiduabi,“ lisas Leonid Mihhailov.

Sihtasutuse Eesti-Hollandi Heategevusfond eestvedamisel loodi Tallinna Toidupank 2010. aastal. Toidupanga kasutusse lähevad LIPO ruumid aadressil Punane tänav 48a C-osas, müügisaali ja kõrvalruumide suurus on kokku 260 ruutmeetrit. Vastavalt Tallinna linna ja sihtasutuse vahel sõlmitud heade kavatsuste kokkuleppele ja linnavalitsuse korraldusele on Toidupank saanud 2018. aasta algusest kasutada toiduabi hoiustamiseks ja sorteerimiseks ka Punane 48a asuva kaubandus- ja büroohoone A-osa ja B-osa.

Vastavalt linnavolikogu tänasele otsusele sõlmib sihtasutusega äriruumi tasuta kasutamise lepingu vara valitsema volitatud asutus Tallinna Turud.

Head Uudised GoodNews