1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Valga koolidele talispordivarustuse kogumise kampaania pikenes
Valga koolidele talispordivarustuse kogumise kampaania pikenes

Valga koolidele talispordivarustuse kogumise kampaania pikenes

Valga maavanema Margus Lepik
Valga maavanema Margus Lepik

Valga maavanema Margus Lepiku üleskutse talispordivahendite annetamiseks Valgamaa koolidele pikenes jaanuarini, suusaspordivarustuse soovist on praeguseks teada andnud kümme kooli.

“Kampaaniat pikendasime mitmel põhjusel. Esmalt pole hetkel veel lund ja inimesed ei mõtle talispordivarustusele aktiivselt, teiseks alustavad koolid suusa- ja uisutundidega jaanuaris, mis võimaldab meil kampaaniat pikendada,” ütles Valga maavalitsuse pressiesindaja.

Praeguseks on maavalitsusse toodud kümmekond suusapaari, uiske, suusasaapaid ja spordijalatseid. Vaja oleks veel suusasidemeid ja keppe.

Valga maavanem kutsus novembri keskel nii firmasid, omavalitsuste töötajaid kui eraisikuid üles annetama koolidele ühiskasutuseks mõeldud talispordivarustust. See tagaks, et ka vähekindlustatud või suurperede lapsed ei peaks muretsema talispordi inventari pärast ja saaks nautida talverõõme koos teistega.

Heategevuslikule ettevõtmisele on õla alla pannud ka tippsuusataja Jaak Mae, kes annab oma vabatehnika suusasaapad ühele Valgamaa koolile. Milline kool selle kingituse enda lastele kasutamiseks saab, selgub 6. jaanuaril toimuva loosimise käigus.

Talispordivarustust oodatakse maavalitsuse infolauda või kampaania partneri Hawaii Expressi Valga poodi kuni 6. jaanuarini.

Head Uudised GoodNews