1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VALI ROOSA! Põllumajandusettevõte Baltic Agro koos silopallikiletootjaga Trioplast on käivitanud heategevusliku kampaania
VALI ROOSA! Põllumajandusettevõte Baltic Agro koos silopallikiletootjaga Trioplast on käivitanud heategevusliku kampaania

VALI ROOSA! Põllumajandusettevõte Baltic Agro koos silopallikiletootjaga Trioplast on käivitanud heategevusliku kampaania

Foto: Elmo Riig

Põllumajandusettevõte Baltic Agro koos silopallikile tootjaga Trioplast on käivitanud heategevusliku kampaania „Vali roosa!“, et tõsta teadlikkust rinnavähi ennetamise võimalustest.

Põllumehed saavad kampaanias kaasa lüüa, kui kasutavad silopallide pakendamiseks spetsiaalset roosat kilet. Ostuga toetatakse Eesti Vähiliidu mammograafiabussi täiendavaid visiite maapiirkondadesse.

“Meile on oluline, et teadlikkus rinnavähi diagnoosimisest roosa värvi esiletõstmise kaudu jõuaks iga naise ja Eestimaa pereni,“ ütles Baltic Agro tootejuht Tiina Meikar. „Ka maal elavatel naistel peab olema võimalus end kontrollida,“ sõnas ta.

Meile on oluline, et teadlikkus rinnavähi diagnoosimisest roosa värvi esiletõstmise kaudu jõuaks iga naise ja Eestimaa pereni.

End kontrollima on oodatud naised alates 45 eluaastast. Sõeluuringu sihtgruppi kuuluvus ja ravikindlustus ei ole oluline ning kampaanias välja kuulutatud uuringule võib pöörduda ka ilma perearsti saatekirjata.

Igalt ostetud kilerullilt läheb 3 eurot rinnavähi ennetuseks ja sellesse panustavad solidaarselt nii põllumehed, Baltic Agro kui ka Trioplast.

Heategevusliku kampaania „Vali roosa!“ algatajad tunnustavad ettevõtjaid, kes on juba teinud valiku roosa kile kasuks ja sellega vähiennetusele kaasa aidanud. Neid, kel silokile sel aastal veel soetamata, kutsutakse üles valima just roosa kile ja näitama sellega ka oma sotsiaalset vastutustunnet.

Kui kogu Trioplasti pakutav kile silopallide valmistamiseks ära kasutada, saaks sellest teha 36 800 silorulli ja anda võimalus vähemalt 156 naisele oma tervist tasuta kontrollida,“ ütles Baltic Agro esindaja.

Algatuses kaasa löömiseks vajalikku infot saab Baltic Agro kodulehelt. Ühtlasi kutsutakse üles jäädvustama Eestimaa roosasid silopalle fotodele ja saatma pilte kampaania Facebooki lehele, et nii tähtsat teemat veelgi märgatavamaks teha.

Heategevusliku algatuse toel jõuab mammograafiabuss sel suvel Jänedale, Kuressaarde, Antslasse ja Kuremaale. Mammograafiabusside ajakava leiab Eesti Haigekassa kodulehelt ja bussi peatuskohad kaardirakenduselt.

Rinnavähk on naistel kõige sagedamini esinev pahaloomuline kasvaja, kuid hästi organiseeritud sõeluuringutega on võimalik suremust rinnavähki vähendada kuni 30%. Selle saavutamiseks peab uuringutel osalemise protsent olema piisavalt kõrge. Lisateavet saab Eesti Vähiliidu kodulehelt.

Roosa lint kui lootuse märk on saanud ülemaailmselt rinnavähi sümboliks. Kandes rinnas roosat linti, näitame, et hoolime endast, lähedastest ja neist, kes rinnavähki põevad. Hoolime!

Head Uudised GoodNews