1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Verekeskus kutsub doonoritelkide avamisele
Verekeskus kutsub doonoritelkide avamisele

Verekeskus kutsub doonoritelkide avamisele

Verekeskus23. mail avab Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus suvise doonoritelkide tuuri Kadrioru staadioni doonoripäeval „Südamest südamesse – jalgpall toetab doonorlust“.

Kell 15-18 on Kadrioru staadioni juures avatud kõikidele vereloovutajatele doonoritelk, mis asub staadioni sissepääsu esisel platsil. Kell 19 algab Premium liiga kohtumine FC Levadia ja Nõmme Kalju vahel.

„Kuna verekeskustel on nüüd päris oma doonoritelgid, saame suvise telgituuriga alustada tavapärasest varem. Püüame sel moel ennetada suvist doonorvere nappust ja juba praegu inimestele meelde tuletada, et verevarud vajavad täiendust ka puhkusteperioodil,“ sõnas Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

„Telgid on hea võimalus saada teistsugune ja väga tore vereloovutuskogemus, ootame kindlasti kõiki doonoreid ja spordisõpru reedel telgiga tutvuma ja vereloovutust tegema,“ lisas Lomp.

Homme loovutavad teiste seas telgis verd ka endised Eesti jalgpallikoondislased Indrek Zelinski, Martin Reim, Marko Kristal, Sergei Terehhov, Erko Saviauk ja mitmed jalgpalliga tihedalt seotud inimesed.

Doonoritelkidega tuleb tutvuma ja jalgpallureid mängu alguses tervitama ka sotsiaalminister Helmen Kütt, kes loosib mängu vaheajal kõikide vereloovutajate vahel välja mõlema meeskonna mängijate autogrammidega jalgpalli.

Rohkem infot ja suvine doonoritelkide kava leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews