1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. Verekeskus kutsub Keila inimesi doonoripäevale ning annab üle kingitused vähekindlustatud peredele
Verekeskus kutsub Keila inimesi doonoripäevale ning annab üle kingitused vähekindlustatud peredele

Verekeskus kutsub Keila inimesi doonoripäevale ning annab üle kingitused vähekindlustatud peredele

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama reedel, 22. septembril kella 10.00-14.00 Keila Tervisekeskuses (Paldiski mnt 17) toimuvale doonoripäevale. Lisaks annab verekeskus üle 71 magusat kingikotti, millega rõõmustatakse linna ja valla vähekindlustatud peresid.

Kui regionaalhaigla verekeskuse doonor ei soovi pärast vereloovutust meenet, saab ta selle annetuskaardi kaudu loovutada vähekindlustatud peredele. Mõned korrad aastas annab verekeskus magusatest kingitustest koosnevad pakid üle erinevate piirkondade valdadele, seekord siis 50 pakki Keila vallale ja 21 pakki Keila linnale. Igas kingikotis on kaks verekeskuse šokolaadi, purk mett ja helkurid pimedal ajal ohutult liikumiseks. Kokku annab verekeskus üle 284 doonori kingitused.

„Meil on siiras heameel, et nii paljud doonorid soovivad lisaks vereloovutusele aidata teisi Eestimaa inimesi ka muul moel,“ ütles verekeskuse õendusjuht Heidi Saar, lisades: „Loodame, et kingikotist on väikestele Keila lastele palju rõõmu ja täname selle eest kõiki annetuskaardi täitnud doonoreid.“

Viimati oli regionaalhaigla verekeskus Keilas 10.-12. juulil doonoritelkidega, kolmel telgipäeval külastas telke 295 inimest, eduka vereloovutusega lõppes külastus 231 doonoril. „Meie verevarud said tõhusa, pea 104 liitrise täienduse, sestap täname kõiki doonorina heategusid teinud Keila inimesi ning loodame, et ka seekord on Keila inimeste aktiivsus suur ning meie verevarud eriti 0 ja A veregruppide reesusnegatiivse osas täienevad jõudsalt,“ rõhutas verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Head Uudised GoodNews