1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. Verekeskus ootab jürikuul Rapla inimesi doonoripäevale
Verekeskus ootab jürikuul Rapla inimesi doonoripäevale

Verekeskus ootab jürikuul Rapla inimesi doonoripäevale

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus läheb taas Raplasse ning ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama 9. aprilli kl 10.00-14.00 Rapla Kultuurikeskuse (Tallinna mnt 17) saalis toimuvale doonoripäevale, et kõik abivalmid ja sooja südamega Raplamaa inimesed saaksid teha ühe toreda heateo.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse tootmisjuht dr Erna Saarniit juhib tähelepanu, et johtuvalt haiglate tellimustest, on viimasel ajal suurem nõudlus kõigi veregruppide reesusnegatiivse ja ka A reesuspositiivse vere suhtes, kuid täiendamist vajavad ka kõigi teiste veregruppide verevarud: „Loovutades verd, saame olla kindlad, et Eestis on piisavad varud, et päästa kõikide abivajajate elusid, sest õnnetuste ja ootamatute saatusekäänakute eest ei ole meist keegi kindlustatud, sestap on meie üleskutse kõigile tervetele ja hoolivatele Rapla inimestele: tule ja kingi abivajajatele nende järgmine sünnipäev!“.

Viimati käis Regionaalhaigla verekeskus Raplas 5. veebruaril ning siis külastas doonoripäeva 57 inimest, tervislik seisund lubas verd loovutada 53 doonoril ning kokku saadi üle 24 liitri hinnalist nestet.  „Täname südamest kõiki suure südamega Raplamaa inimesi, kes on meie verevarusid nii doonoritelkides kui ka doonoripäevadel jõudsalt täiendanud. Usume, et ka seekord külastab meid palju doonoreid, et anda hindamatu panus abivajajate päästmisele,“ toonitas dr Saarniit.

Head Uudised GoodNews