1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VHK heategeval kunstioksjonil rohkem kui sada teost
VHK heategeval kunstioksjonil rohkem kui sada teost

VHK heategeval kunstioksjonil rohkem kui sada teost

30. mail kell 18.00 toimub traditsiooniline Vanalinna Hariduskolleegiumi heategev kunstioksjon. Seekordsel enampakkumisel osaleb rohkem kui sada teost erinevatelt Eesti autoritelt. Esindatud on Jüri Arrak, Leonhard Lapin, Mare Vint, August Künnapu, Uno Roosvalt, Vive Tolli, Laurentsius, Urmas Viik, Arne Maasik, Mati Karmin, Peeter Laurits, Maarit Murka, Valeri Vinogradov jpt autorid. Oksjoni viib läbi Jaak Prints. Heategeva oksjoni tulu läheb koolis töötavate tugispetsialistide toetuseks.

Seekordsel oksjonil on esindatud nii maal, graafika, foto, skulptuur kui ka ehtekunst. Autorite seas on nii vanema põlvkonna autoreid kui ka noori kunstnikke.

Tööd on välja valitud koostöös autoritega ning nendega on võimalik eelnevalt tutvuda veebiaadressil:

http://galerii.vhk.ee/galerii3/index.php/naitused/Kunstioksjoni-t-d-2013.

Reaalselt on võimalik töid näha VHK gümnaasiumi raamatukogus (Vene 22 I korrus) tund enne enampakkumise algust (alates kella 17.00st) ning VHK traditsioonilise mailaada päeval 25.05 kella 11-15-ni.

Tänavu peetakse VHK heategevuslikku kunstioksjonit juba kümnendat korda. Eelmisel oksjonil 2011. aastal õnnestus koguda üle 13 000 euro Vene 31 koolimaja remondiks. Sel aastal kogutakse raha, et koolis saaksid töötada psühholoogid, eripedagoogid, sotsiaaltöötajad ja tavaklassis õppivate pimedate laste abiõpetajad. Seoses õpetajate palgatõusuga määras riik seadusega, et riigi poolt eraldatud vahendeid saab kasutada ainult õpetajate palkadeks. Nii on jäänud tugispetsialistide töö tasustamine piisava rahalise katteta.

VHK-s õpib ligi 200 erivajadusega last, seetõttu on vajadus tugispetsialistide järele suur.

Head Uudised GoodNews