1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VIDEO! Soomes elavad Eesti lapsed ootavad abi oma laagripaiga rajamiseks
VIDEO! Soomes elavad Eesti lapsed ootavad abi oma laagripaiga rajamiseks

VIDEO! Soomes elavad Eesti lapsed ootavad abi oma laagripaiga rajamiseks

Soomes tegutsev AnniLa Ry (meie mõistes MTÜ) soovib rajada Soomes elavatele Eesti lastele oma laagripaiga, sest senises enam jätkata ei saa. “Koht, kus oleme lastelaagrit läbi viinud, kuulub Helsingi linnale, mida omakorda rentis linnalt üks selts, kellega me koostööd teeme. Helsingi linn on otsustanud selle koha maha müüa ning seetõttu oli seal sellel aastal viimane laager,” selgitab AnniLa Ry esindaja Annika Madisson. “Meil tekkis mõte teha EV 100 raames lastele kingitus, sest on ju nemad ka Eesti Vabariik — rajame Soomes elavatele Eesti lastele oma laagripaiga, kus saaks korraldada rohkem laagreid, ja just siis, kui see meie lastele sobib.”

AnniLa Ry on korraldanud 6 aastat koolilastele suvelaagrit ja 3 aastat perelaagrit. Soomes on raske leida kohti, kus laagreid läbi viia, kuna kõik paigad kuuluvad mingitele ühingutele ja seetõttu on neid broneerida võimatu.

AnniLa Ry on ostnud elementmaja, mille veeti augustis ajutisele paigale, kuna see oli lihtsalt vaja senisest asukohast ära tuua. Praegu otsitakse koostööpartnereid ja toetajaid, et välja osta sobiv maatükk ja teha seal vajalikud ettevalmistused, ehitada elektri-, vee- ja kanalisatsiooniühendus (puhta vee ja reoveekaev) ning vedada maja ajutisest asukohast sinna kohale. Oma aitajaid ja toetajaid kuulutab AnniLa Ry sõpradena: Anni Lasteaias seinal, loomulikult laagriplatsil, laagripaiga Facebooki lehel, Anni lasteaia Facebooki lehel ja kodulehel, kõikidel nende poolt väljaminevatel trükistel. “Meie sõpradeks on juba KMK Group Oy, Finest FM ja Anni Lasteaed (Anni Lastentarha),” räägib Annika Madisson. Ajaliselt on nii, et mida kiiremini asjad teoks saavad, seda parem, kuna alates oktoobrist lisandub meile selle vahepealse hoiukoha eest platsi rent 1476 eurot kuus.”

Vaata videopöördumist!

Head Uudised GoodNews